Воведување на цврста храна кај бебињата

Discussion in 'Бебе' started by ROSII, Nov 29, 2009.

1. arwen93

arwen93 Истакнат член

@dummy
    @Autumn Love
    Се водев по листата што ја имам објавено погоре еве ќе ја објавам и тука. Месо воведов на 5 ипол месеци добро сварено не го правев на пареа. Се зезнав без да видам на едни овесни за бебе дека пишува може да содржи глутен и дадов и ми направи реакција. Од тогаш и давам безглутенски од дм. Затоа ќе и го воведам глутенот на 7 месеци пошто страв ме фати од тогаш. Иако е реакцијата само зошто бебешкото желудниче не е спремно уште за глутен. Само поврати не беше со некој не дај Боже пострашен симптом ама сепак ќе почекам.

Attached Files:

Autumn Love likes this.
  2. Noemi

Noemi Популарен член

5++ почнавме, па пауза па од 6пак. 6++ глутен, следна недела млечни, па месо, јајце по 2 недели ама не делев жолчка и белка. Комбинирано блв се храниме.

Autumn Love likes this.
  3. dummy

dummy Истакнат член

Како го воведе јајцето?

4. Noemi

Noemi Популарен член

Пасирано варено со малце вода како паста, прв ден третина од мала лажичка, втор ден пола од мала лажичка, трет цела лажичка. После давав како кајгана, во палачинки, се беше во ред. Совет од педијатар ми беше да е многу добро зготвено јајцето секогаш бидејќи голем дел од алергиски реакции се јавуваат поради недоволно зготвено јајце.

Autumn Love likes this.
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Не терам вкусови јас, само постепено наголемувам количина, на 6ипол оброк давам веќе.
    Прашање ми беше во правец дали има некој редослед и размак за давање дека сум заборавила, а матичната ми рече до следна контрола за месец да ги воведам тие три (глутен, месо и млечни).