@dummy @Autumn Love Се водев по листата што ја имам објавено погоре еве ќе ја објавам и тука. Месо воведов на 5 ипол месеци добро сварено не го правев на пареа. Се зезнав без да видам на едни овесни за бебе дека пишува може да содржи глутен и дадов и ми направи реакција. Од тогаш и давам безглутенски од дм. Затоа ќе и го воведам глутенот на 7 месеци пошто страв ме фати од тогаш. Иако е реакцијата само зошто бебешкото желудниче не е спремно уште за глутен. Само поврати не беше со некој не дај Боже пострашен симптом ама сепак ќе почекам.
5++ почнавме, па пауза па од 6пак. 6++ глутен, следна недела млечни, па месо, јајце по 2 недели ама не делев жолчка и белка. Комбинирано блв се храниме.
Пасирано варено со малце вода како паста, прв ден третина од мала лажичка, втор ден пола од мала лажичка, трет цела лажичка. После давав како кајгана, во палачинки, се беше во ред. Совет од педијатар ми беше да е многу добро зготвено јајцето секогаш бидејќи голем дел од алергиски реакции се јавуваат поради недоволно зготвено јајце.
Не терам вкусови јас, само постепено наголемувам количина, на 6ипол оброк давам веќе. Прашање ми беше во правец дали има некој редослед и размак за давање дека сум заборавила, а матичната ми рече до следна контрола за месец да ги воведам тие три (глутен, месо и млечни).