Свежо, тие се маринирани. Полни со конзерванси. Купи си свежо сега му е сезона, дај и ако сте почнале. Се што е сезонско дај.
Здраво. Со млечна храна кога почнавте кажете ми конкретно што почнавте да давате? И палентата со што ја приготвувате? Ние од житарки сме до сега само на овес, просо и ориз
од млечна почнав со грчки јогурт и кисело млеко. сега сакам да дадам моцарела следно и несолена урда ако најдам. палентата со вода па после овошје нешто или зеленчук а одкога воведов млечни со грчки јогурт или кисело млеко многу ја сака мојава и/или јајце/авокадо
Имав воведено и жолчка и белка веќе 5-6 пати и имав дадено ама само пола јајце. Сабајлево и спремив цело малечко јајце (со палента и грчки јогурт) и мислев нема да јаде многу ама се разјаде и изеде се што имав спремно (170 грама), па после саат малце му повратила на мм дур седела на меше. Би требало да е од прејаденост нели не од алергиска реакција? До сега не ни има никогаш изедено толку количински не знам што и текна да се разјаде сабајлево толку, обично максимум 120 грама јаде (а почесто и под 100 грама) така да затоа сум убедена дека се прејала.
Седела на меше од тоа повратила, и мојава после јадење кога си игра ако се напне нешто да се прекачува знае да поврати малце. Ќе си ја следиш пак кога ќе дадеш ама според мене е тоа.
Од прејаденост и лежење на меше е. Мојата ви кажувам колку јаде (под 200 грама не е) и ако ја ставам на меше после ајдење, па дури и после цицање, скоро секогаш бљуцка. А и вака си бљуцнува, кога е бунар без дно што да и правам Следен пат ќе дадеш помалце и ќе следиш, ама 99% е до тоа
Верувам и јас до тоа дека е, малце било количински повратеното. Сама се мести на меше после јадење одма да игра хах… и после цицање знае така да ми направи буквално завршува со цицање легната и одма се врти на меше и по некоја минута малце млекце ќе поврати
Јас затоа ја седнувам барем 10тина минути после тоа. Иако сега научи како од седната да се префрли на меше така да она си знае
Женски ај совет како правите кога не им се допаѓа нешто засега пробавме јаболче два дена супер си ручкаше, 10тина лажичиња, денес и спремив морковче ама ич не и се свиѓаше ми го плукаше и правеше фаци како гадно сега совет утре пак да пробам со морков или да одам на наредна намирница на пример компир?
Значи јас сум избрзала ,вчера и завчера пробав со морков ама не беше воопшто заинтересирана. Па решив да паузирам... Значи не да прави фаци туку буквално како да не знае што да направи и го избутка со јазикот