Само една намирница дадов јаболче. Се наредно мешав. И мислам морков дека и дадов да проба така. Не се водев по ,, правила”.
Измешај со јаболко, тоа исто ќе ти биде показател за реакции штом јаболко јадела. Иако скоро непостоечки се реакции од зеленчук
Да баш пишувавме пред некој ден дека скроз е бесмислено три дена да заглавиш на намирници како јаболка и морков… ама ај на почетоков утре ќе пробам да и измешам со јаболко морковов ако не бива задутре одам на компир па после овошје пак … се си мислам дека и ќерка ми како мене повеќе овошје ќе сака него зеленчук
И мојава нејќеше морков на почетокот, ни чист, ни измешан, ни од домашна каша ни купечка ама некако го засака со тек на време и го јаде сега во повеќе комбинации. Слободно мешај со друго пробано па дај друго па по некое време пак со нешто друго ќе мешаш и ќе видиш што сака што не
Можеш комбинација морков јаболче па задутре со компир или тиква. Јас ќе почекам па на 4 ти рота ќе ставиме и после неа ќе пробам пак со јаболко или тиква ќе видам. Некако неспремна ми делува