Мајки имаме 7 месеци, можам ли палента без глутен да и дадам со јаболче ќе ја помешам, зошто сакам нешто со пченка а незнам што и ми текна на палента?
Decki misirkino za tie sto ne mozat da najdat domasno, kupuvate li od nekoj market. Sakam da ubacam uste nesto osven telesko za pilesko od prodavnica ne sum. Ne znam misirkinoto kako e i od kade ima najubavo???
Има некој искуство со оброкот на Humana хељда и јаболко, некако многу додатоци ми се гледаат, не знам дали да и давам?
Koga setate podolgo isklucivo gotovi kasicki nosite? Ideja nekoja za domasna sto bi izdrzala barem dva-tri casa pred konzumiranje?
Jas site domasni gi josev nadvir i atoe po 2-3 saati ama sega ke fati toplo neznam kolku moze da stojat. Doduse sigurno po najzeskovo nema da setate. Znaci jas ke ja napravam izblendiram i iste topla teglickata (vo staklena teglicka) ja vitkam vo peskirce i vo kesicka pa vo torba Duri i po saat dva e isto topla.
Може има посоодветна тема, но еве тука ќе прашам... Почнавме значи со дохранување (директно на кашички, без сокови) а претходно цицаше во комбинација со вештачко. Значи веќе користиме шише... Треба да почнам водичка да и' давам, дилемата ми е дали да продолжам со шишето или со чашка - земав од оние со меко клунче? Си викам да не ја збунам со чашката па после да нејќе вода да ми пие...хм. А од друга страна сакам да ја откачиме цуцлата полека... Инаку бејби скоро наполни 6м
Дали од 8 месеци можам да воведам млечни производи (како кисело млеко, урда ). И дали може да бидат козји? Инаку цица да напоменам.