Па првиот пат беше легната на подлога и ја гледам шмљацка нешто а јас знам со неа да седнам доле за да каснам набрзина си викам леле отварај уста изгледа некоја трошка ми паднала и ја лапнала од памет се извадив ама нема ништо и ми се смее
Со кој зеленчук или овошје мешате батат на почеток? Гледам комбинации со јаболко, тиква, авокадо. Пс - авокадото не го варите нели? Меко си е живо го даваме како ние што го јадеме?
Јас давам житарка со млечно и некогаш малце овошје (да преовладува млеко а овошје како за вкус). Примери: - житарка (Палента/Амарант/овес/просо) со кисело млеко/грчки јогурт и може плус авокадо но не мора - Овес/ориз (или друга инстант каша) со АД и плус малце банана или некое друго овошје. Може и со тиква ако имам или јаболко - купечки ноќни млечни каши
Педијатар ми рече 3-4 пати неделно и да преовладува телешко. Освен телешко давам мисирикино и пилешко. Значи преку еден ден некако би дошло одприлика. Јас се мислам и почесто да давам дека мојава е нејадач па малку внесува а и не сака ручек каша без месо
За 10тина дена откако ќе се вратиме од пат планирам да почнеме со житарки ќе има полни 6м. Со кои почнавте како бренд сакам да купам од зегин или дм пред да одиме да сум спремна
Со Хип инстант кашите почнав, исто и на Холе има доста избор. Семолина, палента, ориз можеш за почеток.
Zdravo Koga se pochnuva so davanje na vodichka kolku i kako? Nie sme sega sedum meseci i nedela dena. Pochnavme so vkusovi prva nedela na 5 mesec. Sega imame doruchek i ruchek ama pedijatarot ne mi kazha za davanje na voda. Ima redovna stolica ama prilichno gusta nekogash i kako brabushki. Pieme 4-5 pati mleko najchesto po 180ml Fala
Уште со почнувањето вкусови може да се нуди вода. Секако ретко кое дете премногу пие на почетокот, ако случајно пие многу, треба да се ограничи количината.
Ако немаш воведено глутен почни со просо или овес од дм безглутенски. Или некоја друга житарка безглутенска.
скоро 8 месеци сме, имаме пробано јаболки, слива, банана, кајсија, праска, морков, тиква компир, батат, спанаќ, сега и бујон од телешко месо па и телешко ќе дадам после. И инстант овес и гриз исто за доручек. што друго може да се даде за доручек и ручек? за 10 дена е 8 месеци