Содржи да, ама колку кофеин ќе внесе?? Колку посто има какаото кофеин, колку би ставила во кашичка, сигурно многу мала количина.
На темата со какаото, дадов готова кашичка со какао пишуваше има 1% а доста се осеќаше во кашичката. Како вечера ја дадов пошто беше со житарки и дали случајно така се погоди ама таа вечер во 11 ми заспа и сто пати се разбуди во текот на ноќта. Не знам дали е до какаото или нешто и се поремети со скокот.
Од ДМ органско земав јас за нејзе. Нема од што да ти е страв. Кафето содржи и други помошни состојки кои влијаат на будноста и значително мноооогу кофеин. Какаото е добро за железото затоа е убаво да се дава. @dummy доручекот супер си го изеде и мислев толку ќе е одбивањето ама ручекот не отвори уста на ниедна опција. Синоќа на вечерата исто, а намерно и давам од омилените и проверени работи, џабе.
Иста песна сме веќе долг период. Не ни воведувам ново, само тоа што знам дека сака. Бар еден или најчесто два оброци се драматични. Еве вечерата дури и потечно и направив овес се засили почна да лапа до 80г и толку после се раскенка и не отвори уста.
Мекото јапонско јаболко не собира уста, баш е благо. За какаото ќе почекам малку, бебка само што наполни 7м. Инаку органско на БиоКосмос купував за големиот. И кај бебка горните кецови и двојки одамна се набабрени, а никако да излезат. Ама добро е што почна да јаде, некогаш појадокот цел го јаде околу 180гр, некогаш 120 како денеска на пример. Ама затоа ручекот со телешко месо со го јаде, по 230-240гр. Дајте идеја за ручек со месо, еден ден е компир основа со батат/морков/тиквица, другиот ден е ориз со спанаќ/брокула/пашканат. Ставам и кромид,пиперка, праз, лук по малку, и секако маслиново. Ама се едно исто вртам ми се чини за ручек. Што давате вие со телешкото?
Најчесто батат, ретко обичен компир како основа па додавам други зеленчуци пример брокула/црн патлиџан. Вака некако најмазна структура ми се добива.
@Guns N` Roses @Noemi абе мала количина би ставила но ете дека иам така прочитано па во глава ми останало не треба сепак за бебе и мала количина кај знам као ќе реагира.А читам луѓе дека користат и затоа ептен збунка ми се направи за какао.
Телешко давам најчесто со батат тиква и тиквица абе ја обожаваааа оваа комбинација, обично батат ми е основа па мешам зеленчуци. Какао во што да ставам за да проба или да ветнам директно со ноќна каша? И дали давате чоколино без шеќер? 10++ сме
Уште не сум и дала. Чекав да им е сезона. А ќе и дадам така парчиња да јаде. А имам и некоја каша со киви. Сега ми текна дека ја имам де хахах Ама колку ќе јаде она каша, незнам.
4 ипол месеци има бебе,почнавме со вкусови. По 2 дена јаболко,круша,тиква,брокула,морков. Само брокулата не ја сакаше инаку сите чисти и ги давав. Со што можам да ја мешам? И колку луфта да има измеѓу каша и АД?
на моето запек и правеше брокулата незнам зошто ја даваат во првите намирници, иначе можеш со компир или морков да ја комбинираш
Ова за понатаму кога ќе воведите млечни чисто како идеја оти е многу вкусно. Брокула со кисело млеко/грчки јогурт и малку маслиново
Кога АД млекото го заменивте со тетрапак?се зема со најмала масленост така ли? И од кога почнавте со млечни производи и со што прво почнавте ?
Да јас давам обичен, денес баш земав експандиран за брзи случаеви(и за мене, видов рецепт за штангли со експандиран). Имам пишувано го варам со кокосово млеко како porridge, па додавав овошка. Правам за 2 дена наеднаш, пред јадење додавам овошка следниот ден.
Денес и дадов обичен, варен, со круша, јаболко и малку кокосово масло и беше за чудо многу вкусно. Не очекував само маж ми нешто ме истрипа од тоа се правело алкохол, не знам што го слушам јас него. Инаку, да и тоа сакав да прашам дали може еден ден однапред да го спремам пошто долго се вари. Фала на одговорот.