На темата со какаото, дадов готова кашичка со какао пишуваше има 1% а доста се осеќаше во кашичката. Како вечера ја дадов пошто беше со житарки и дали случајно така се погоди ама таа вечер во 11 ми заспа и сто пати се разбуди во текот на ноќта. Не знам дали е до какаото или нешто и се поремети со скокот.
Од ДМ органско земав јас за нејзе. Нема од што да ти е страв. Кафето содржи и други помошни состојки кои влијаат на будноста и значително мноооогу кофеин. Какаото е добро за железото затоа е убаво да се дава. @dummy доручекот супер си го изеде и мислев толку ќе е одбивањето ама ручекот не отвори уста на ниедна опција. Синоќа на вечерата исто, а намерно и давам од омилените и проверени работи, џабе.
Иста песна сме веќе долг период. Не ни воведувам ново, само тоа што знам дека сака. Бар еден или најчесто два оброци се драматични. Еве вечерата дури и потечно и направив овес се засили почна да лапа до 80г и толку после се раскенка и не отвори уста.
Мекото јапонско јаболко не собира уста, баш е благо. За какаото ќе почекам малку, бебка само што наполни 7м. Инаку органско на БиоКосмос купував за големиот. И кај бебка горните кецови и двојки одамна се набабрени, а никако да излезат. Ама добро е што почна да јаде, некогаш појадокот цел го јаде околу 180гр, некогаш 120 како денеска на пример. Ама затоа ручекот со телешко месо со го јаде, по 230-240гр. Дајте идеја за ручек со месо, еден ден е компир основа со батат/морков/тиквица, другиот ден е ориз со спанаќ/брокула/пашканат. Ставам и кромид,пиперка, праз, лук по малку, и секако маслиново. Ама се едно исто вртам ми се чини за ручек. Што давате вие со телешкото?
Најчесто батат, ретко обичен компир како основа па додавам други зеленчуци пример брокула/црн патлиџан. Вака некако најмазна структура ми се добива.
@Guns N` Roses @Noemi абе мала количина би ставила но ете дека иам така прочитано па во глава ми останало не треба сепак за бебе и мала количина кај знам као ќе реагира.А читам луѓе дека користат и затоа ептен збунка ми се направи за какао.
Телешко давам најчесто со батат тиква и тиквица абе ја обожаваааа оваа комбинација, обично батат ми е основа па мешам зеленчуци. Какао во што да ставам за да проба или да ветнам директно со ноќна каша? И дали давате чоколино без шеќер? 10++ сме
Уште не сум и дала. Чекав да им е сезона. А ќе и дадам така парчиња да јаде. А имам и некоја каша со киви. Сега ми текна дека ја имам де хахах Ама колку ќе јаде она каша, незнам.
4 ипол месеци има бебе,почнавме со вкусови. По 2 дена јаболко,круша,тиква,брокула,морков. Само брокулата не ја сакаше инаку сите чисти и ги давав. Со што можам да ја мешам? И колку луфта да има измеѓу каша и АД?
на моето запек и правеше брокулата незнам зошто ја даваат во првите намирници, иначе можеш со компир или морков да ја комбинираш
Ова за понатаму кога ќе воведите млечни чисто како идеја оти е многу вкусно. Брокула со кисело млеко/грчки јогурт и малку маслиново
Кога АД млекото го заменивте со тетрапак?се зема со најмала масленост така ли? И од кога почнавте со млечни производи и со што прво почнавте ?