Мамички почнавме со храна веќе неколку дена ме интересира колку пати на ден и давате на бебињата да пробуваат и кога почнавте да мешате повеќе намирници и колку количински дадавте за почеток и да ми предложите некој рецепти кој овошки и зеленчук одат заедно прв пат сум мамичка и не ми се многу јасни работите (бебето 6 месеци)
Како правите гриз обичен не оние инстант? И направив со кокосово млеко и банана ми вриштеше не и се допадна, а оние на хип смрдливите каши ги јаде без проблем
За големиот првин го варев со вода, и додавав пасирана банана и какао. После кога воведов млечни, го варев со млеко, многу повкусен е така.
Имам воведено млечни ама некако не ми се ставаше кравјо не знам… Од кога ставаше кравјо вака за во каша? А убаво беше баш со кокосово и банана јас си го дојадов иако она се мрштеше
Па и сирењето и павлака, јогурт, се ти е од кравјо млеко. Не е количински многу во кашА и не е секој ден.
Ако веќе имаш дадено млечни, тогаш имаш дадено и кравјо млеко. Не е количински многу секако, а многу повкусен е гризот. На синко дадов млечни на 8м, од тогаш воведов и вечера всушност па го варев гризот со млеко.
да да јасно ама мислев конкретно за чисто кравјо млеко дека нели не се препорачува до година. Млекарка е оваа си сака млечни многу така да ај ќе пробам следен пат со кравјо млеко да и напраам ваљда ќе и се допадне