И ја како naturally си земав метален сад за над тенџере за пареа преубаво лесно и фукнционално, мојот е од електрометал пошто во карес беа распродадени
Има три функции, блендирано мазно, погрубо и сецкано на парчиња, затоа е исплатливо за подолгорочен план. Има опција и за варење на пареа па така нема да мора тенџериња и шпоре да користам, плус и за одмрзнување програма, ќе го земам дури е на акција
Извини сега видов, не од Био Космос, туку од дм Био ми биле амарантот и палентата. Не знам за Био Космос
Какао со ноќна од Хип, цимет додадов во гриз колку да проба ама можеш и во овес. Кокос со кокосово млеко од ДМ, ама има и шмукалчиња од Хип и Холле со кокос и нив ги сака.
Zdravo Nie sme 7 ipol meseca i jademe od sam start blendirana hrana shto ima dosta tekstura. Malava ima dosta razvirn refleks za zhvakanje pa zaradi toa taka pochnav. E sega.. do sega se pravev jas kashichki so namirnici koi bea kupuvani od lugje koi za sebe si proizvedivaat znachi ne se prskani. I super se podnese bez stomachni tegobi utedna stolica Ama vekje snemav jabolka i kupiv od piljara nadevjaki se deka se poprirodni. Takva havarija i napravija na mesheto eve dva dena se budi plache se napnuva vo race spie onaka nema shansi ( moze i period na separaciska ankaioznost e ama definitivno i stomacheto e) a ni kako bebe mi nemashe nekoi silni grchevi i nikogash nema placheno vaka. Odluchiv deka posigurna opcija mi se da davam na holle gotovi kashichki ama tie se bash blendirani i malava ne znae kako da gi jade. Probuva za zhvaka ama nema shto da se zhvaka i samo golta Kako da vovedam malku tekstura primer moze li da podgotvam holle instant oriz i da dodadam kashichka so zlelnchuk od holle? Ne sakam da kupuvam od prodavnici nitu ovoshje nitu zelenchuk posto stvarno vekje ne se sigurni vo odnos na hemikakii pestocidi i sl Fala ❤️
Можеш да измешаш и треба да мешаш, овошје и житарка. Само јаболко не е оброк. Јаболко со ориз, палента, селмолина.
Јас мешам како ќе стигнам готови каши со домашно зависи што имам. Имаш и органски производи низ скопјево (ако си од тука) ама тешко се наоѓаат, на paket.mk знае да има по некои органски овошја и зеленчуци. Има готови каши со текстура, гледај ги тие што се означени 8+ се обично такви. Пример сум видела болоњезе шпагети и исто некои тестенини со сос од зеленчук што се по како пасирани. Исто и во belina има како оброци за поголеми бебиња со текстура ама не сум ги пробала
И мене ми требаат идеи веќе се истото го вртам. Мојава нејадачка периодов само некои од ноќните млечни каши ги сака (со 7 житарки или гриз со/без банана) или некоја од кутиине житни каша со АД + малце банана, кисело млеко/грчки со палента или амарант или со лебче дробено.
Jas do sega meshav ama dali smeam gotova kashichka shto e blendirana da mesham so oriz ili dr zhitarica za da ima tekstura.
Bash ke pobaram takvi gotovi so tekstura. Vo megjuvreme ke pravam instant zhitarka i ke dodavam gotova kashichka so ovoshje ili zelenchuk. Fala ti ❤️
Смееш. Имам мешано. Сум правела инстант ориз со готова од слива, мешано овошје. Ќе ја направиш погуста, зошто кога ќе ја ставиш готова е поретка и да ти дојде таман за јадење.