Мајки, што прво дадовте од млечен производ, што е најдобро и со што комбинирате најчесто? Јас се мислам со павлака да почнам.
Јас почнав со кисело млеко, матичнава ми рече тоа најлесно било. Комбинирам со овошје, овес, а за ручек најчесто со ориз и спанаќ комбинации
Грчки јогурт, кисело млеко, обичен јогурт. Павлака искрено не сум дала уште, а не знам зошто ама ете Со овошје, на лепче, во рецепти, во манџи како ориз...
Ај да ни решите една дилема со мм додека не сме се развеле Значи кога правам јадење за бебе обично не и го сервирам одма цело во случај да не го изеде па да ми остане за утредента да го искористам. И ко за инает секогаш се дешава првата доза што ќе и ја сервирам да си ја изеде мирна на почеток и при крај на таа доза веќе почнува да се глупира, во смисла да се вртка во хранилка, да брбори, знае да си пика раце во уста, сега пробува да се исправа во хранилка и сл (може треба и да ја врзам веќе ) Нејсе, според мм тука веќе сме требале да престануваме да ја раниме, а јас продолжувам затоа што иако не седи скроз мирна како на почетокот на јадењето кога е најгладна, она се уште јаде, односно сама отвара уста и покажува интерес да јаде, никогаш не и ја бутам лажичката на сила туку и ја држам пред неа и чекам она да отвори уста и да дојде накај неа да си ја лапне. Престанувам да и давам кога гледам јасни знаци за крај, односно не отвара уста, почнува да кенка да се буни. Мм ме криви дека сум ја прејадувала и ќе сум и го проширела желудникот. А не покажува никакви знаци дека е прејадена, да повраќа или да се дави кога ги јаде последните залци (ова знае некогаш да ми го направи и тогаш престанувам да и давам), или не знам да има страшни гасови или дијареа. А морам да напоменам дека јаде доста количински Напротив, после јадење е секогаш НАЈрасположена, си игра, си збори, се смее, ептен е срцка. Ама малце ми влегоа под кожа неговиве муабети зошто веќе неколку пати ми ги прави, па морам да прашам за мислење (дури и он ми рече да сум прашала хаха).
Мајки ние сме уште малку 9 месеци..Цица бебето,ме интересира бисквити,или овие што се фрутолино,кексолино и сл.како ги давате? Јас му давам да цица ама за молзење не можам да извадам количина за да му ставам за можам да му дадам како кашичка? Со какво млеко правите вие освен мајчино? Убав ден на сите
@MariaBouli Јас мислам им се здосадува не дека се најадени. И покрај играчките на хранилка, пак така прави мојот и тоа некаде на пола а не јаде ни близу количински колку твојата. После затвара уста, запечатена и значи дека не сака па прекинувам. Иначе штом почне така да мрда и маж ми се откажува и ми вели “еве не сака” .