Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.674
    Допаѓања:
    5.276
    Давајму водичка по оброк нема да сака којзнае колку на почеток и воопшто со вкусовите пробувај. Мојата со чашка со мека цевка прифати на 5ипол месеци

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.651
    Имам даено два пати со лажиче, во шише да дадам ако не, со цевка ми е страв мал е, пет месеци на 4 август правиме

3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    5.209
    Пробај со шише, не дека е мал за цевка ама нема да знае. Мојот тек сега на 9 месеци сфати како се пие од цевка и од таа со клунче :D.

4. Damavokarti♧

Damavokarti♧ Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    И кај нас беше исто само што ние почнавме со тиквичка. Денс пробавме батат ама со малце формула и имавме успех но во право си многу е важно во кој момент ќе му понудиш и ние сме скоро 5 месеци и уште не држи скокот. Ти пишувам чисто како подршка оти и јас сум на почеток и се ми е ново а има и еден куп информации

5. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.651
    Ќе пробам и јас со формула оти го пробав прееска пирето и ми имаше и мене така киселкаст необичен вкус.
    Знам дека му е ново и нормални се такви реакции ама стварно не му се допадна

На Damavokarti♧ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Damavokarti♧

Damavokarti♧ Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Хаха да да нормално е очекувам и јас таква реакција ко ќе стигниме до морковот или ќе му го измешам со батат ќе видиме, а планираш по два или три дена еден ист зеленчук потоа и овошје да даваш

Последна измена: 30 декември 2025 во 21:47
  7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.651
    Па овие намирници кои не се толку алергени планирам по два дена, ќе му мешам, после морковот по два дена ќе дадам компир пример, и после два ќе му измешам компир и морков, па така додека не ги испробаме овие полесните.
    И јас сум во бунило со кашите а мислам дека безпотребно се стресираме :) Битно да пазиме на ден два да не има некоја реакција, а за тоа што ќе нудиме не е толку битно.

На Damavokarti♧ и Simon4e0507 им се допаѓа ова.