На пареа ја варам во блендерот, на помалечки коцки ја исеков и после тоа откако ќе се излади малку ја блендирам со малку вода и ја давам. Ептен брзо ми се свари, онаква малечка хокаидо земав.
Ова семолинава на хип мн ретка ми искача со 3големи лажици … и ставив уште една ама не ми згуснува, јас гриз замислувам густичко да и биде, како го правите?
Стави помалце вода па почекај да впие, па додади ако треба уште малце. Иначе не е баш густа, пробај го од Дм од спелта гризот тој убаво испаѓа.
Мајки како и кога да воведам јаткасти? Најдов еден крем 100% природен без додатни шеќери од индиски ореви. Дали е океј тие прво да се воведат?
Исто може е смотано прашањево, дадов денес готова кашичка на хипп на која пишуваше дека содржи цело јајце (шпагети со јајца) дали тоа значи дека е воведено цело јајце сега?
Мислам следно да дадеш цело јајце, така во тестенините мислам дека не е доволно количество. И јас денес дадов тарана со јајце пошто ми беше страв цело наеднаш, заради предходната реакција на жолчка. Е сега не изеде се што му направив , па секако планирам деновиве како кајгана да му понудам.
каков јогурт може да дадам на бебе,уште му немам воведено 7 ипол месеци е,и со што го комбинирате и кои други млечни производи може
Наредна недела почнуваме со месо на 7месеци телешко прво го варите па блендате? До сега се со виљушка пасирам зеленчукот посебно или се заедно кашесто како правите?
Само месото изборндирај посебно и стави во гмеченото. Или ептен ептен ситно исецкано, ама пак може така да ги осети конците и да плука.
Неколку дена сега се погоди дм кашишка скроз блендирана да и давам со амарант набрзина дека излезени и денес нешто ми се мрштеше на пасираното, ама како брзо учат за полесно еј … мозочиња. Ама нема да и дозволам мора да јаде грубо пасирано како до сега плус мерак ми е да и правам домашно. За мевцето пробуваме наредна недела па ќе обавестам што ќе биде
Таква е семолината . Јас исто се мислев дури и првиот пат го истурив мислев не сум го направила како што треба хах единствено видов дека прави разлика топлината на водата. Кога ке се смеша со другото нели таман си доаѓа, мојава го прифати добро
Имам друга недоумица сега.. Пример почнуваме со прв оброк (појадок), па ако сакам да воведам млечни производи или месо тоа го правам поручек? Сабајле си давам појадок нормално, а поручек нов вкус?
Не.. си одиш со еден оброк. Мене ми кажаа до 2 часот најкасно нов вкус.Кога ке воведувам месо ке го воведам нели со веќе воведен зеленчук само што ке ставам малку месо првиот пат
Мене кашите мн ретки ми испаѓаат откако ќе ги одмрзнам, оти со вкусови пред неколку дена почнав ама направив поголема количина и замрзнав во коцки, изг ќе треба погусти да ги правам. Мене ми е страв со вилушка гмечено да дадам каша оти мн мал е, 5 месеци денес направи, ама за некоја недела ќе блендирам на погрубо.
Тие што варите месо и замрзнувате во теглички ,брендирано го полните во тегли и го замрзнувате или на парчиња?