Бидејќи е експандиран не се готви. Само го додаваш во кашичка и чекаш 5 минути да си омекне и тоа е тоа.
Вчера и дадов тиква пасирана со вилушка, погруба текстура и се мрштеше, почна да плаче и оставив. Денеска и направив блендирана, на почеток ја буткаше со јазичето, после и се бендиса пола чиниче го изеде и уште бараше, ама доста е колку за вкус да проба. По кој водич да се водам што и како да воведувам?? Ако може некој да сподели .
Јас пак денс со страв давав јаболко оти блендерот не ми го фати како шо треба и не беше скроз мазно. За пет месеци нели се препорачува скроз мазна текстура, како давате вие на бебуши прв пат, со вилушка гмечено ми е страв а знам дека така се дава ама ние дека мн рано почнавме па ме интересира мислење да се престрашам. И вода на сака да пие од шишето млеко шо пие, да сменам со побрз проток ?
Застарени се тие мислења за скроз мазна текстура. Веднаш се почнува со пасирано со вилушка ако детето е спремно. Мн е тешко ако го научиш на ептен мазна текстура после нејкат ништо парченца
Мајки ние сме 12месеци и се уште немам давано млеко тетрапак а сакам да почнам во исхрана да и додавам? Од колку месеци сте давале и од кое млеко?
Ама затоа се почнува од 6 месеци, овој вчера пет наполни, си ја држи главата ама не чучи сеуште и сепак не му е скроз зацврстена, затоа давам мазно. Нека почни да си седи самостојно и да ја држи главата убаво без да ја клати и ќе му пасирам на погрубо. Кога почнавте по цели каши дс давате ? Патронажната ми рече откако ќе испроба овие првите намирници тогаш
Не те следам баш а зошто порано од 5 имаш почнато слабо напредува? Иначе оброк во количина педијатарот ми рече се рачуна тек кога ќе се воведе житарка во 6ти месец најчесто 100-120гр кашичка, ако не изеде толку дополнуваш на почеток со цицање или ад
Со вкусови почнавме пред некој ден, по некое лажиче му давам, мене ми рекоја од 5 е океј да се почне со дохрана, некое лајче таман дури испробаме се
Јас од 5ипол почнав со вкусови ама не блендав ниеден ден со виљушка од одма по совет на педијатарот од систина зошто ептен брзо учат на мазно па после е мака за префрлање на текстура. Еве ја неколку дена се погоди готови дм кашички да и давам со амарант само потопен и мазно и беше и вчера ми се мрштеше на пасираното .. денес пак со виљушка грубо изеде се ама ептен се паметни за тие работи лапнк голтни да им биде
Експандиран амарант не се вари не се става во вода додаваш во каша директ, мек е како овес на пример што си јадеме ние со млеко или јогурт. Јас две лажици супени и ставам големи
И да се засркне дигаш право дете и они самите имаат механизам да исплукат се што им е плус, немој да се плашиш, мене до 4месеци секое цицање ми се давеше, од брз проток на града, косата ми побеле сега јаде добра е нема гајле што и е плус плука
Kolku vreme trae toa probuvanje vkusovi? Od koi namirnici treba po 3 dena da gi probuva ? Site li zelencuci i ovosja treba prvo po tri dena edno ili? Zitarki, meso mlecni proizvodi toa koga se dava ?
Мајки Ние почнуваме со храна, па дали ја имате таа табелата што од кога се воведуваше? Да имам ориентација од прилика како да терам. Второ бебе ми е ама сум заборавилаа.