Нема такво нешто кај нас, под органски не се подразбира само да не е прскано со пестициди, огромна процедура е за одгледување на органски намирници, треба и почвата да не е загадена минимум неколку години, садење, наводнување, одржување, се треба да е според правила, се вршат и проверки и треба да е овластено од органи дека производот е органски. Јас не верувам за такво нешто кај нас, на толку загаден воздух, вода и што уште не, ни о од органски Да се едитирам еве чат џпт вика дека во Скопје имало со сертификат органска храна, Битола нема такво нешто
За нова година доби над 40кашички baby love и hip меѓу нив има и сокчиња неколку од хип јаболко и нешто друго не видов. Не прочитав состав ама ги давате ли? на нив пишува по 4месеци
Сокчиња сум давала ептен со запек ако се мачеше и тоа само круша и слива или јаболко и слива такви работи. И ако е настината да треба да внесува повеќе течности оти моево пак вода не сакаше многу. Инаку избегнував сокчиња, не сум нудела. Кашички купени јадеше често, посебно ако шетавме некаде или ако ја чуваше друг, да не оставам и обврска да готват.
Сокчиња што ги имав така, ги отворив првпат кога имаше тем. Со надеж дека ќе внесе малце течности во неа. Несакаше да ги види. Еве ја и сега несака сок и уште подобро. Се гади од сокот. Она е верна на водата хахахха Сокчињата на снаа и ги давам. Пие нејзината сок и таму носам.
Испиј си ги ти не му треба на детето сокче доста му е водичка, млекце, ептен чајче ако треба. Јас освен мое млеко и вода ништо друго и немам дадено.
Ние од таму земаме скоро сѐ од овошје и зеленчук последно време. Задоволна сум, ама со цени малку претеруваат.