@mama89 еден саат го варам навечер и некогаш во тегличка го претурам некогаш со тенџерчето во фрижидер
Најдобро после годинка, јас не би ризикувала. Замрзни си. Како повеќе ти одговара. Цреши и вишни се згодни и за замрзнување, наредени на послужавник па откако ќе се замрзнат ги префрлаш во ќесички. Истото и со малини, капини, боровници, аронија...Праски и кајсии се повеќе како за компот.
е срцка ти гледам се разбираш,па сакам да ми кажеш што од ова можам да замрзнам и како ? со семки или без? Сливи,кајсии,праски,круши???
Jas si imam zamrznati slivi bez semki lani zamrznav i sega koga pocnavme so dohrana super mi dojdoa Dr imam kompot ali ne sum davala, a samo kajsii imav malku ali isto bez semki na pola iseceni i.prvo naredi gi na posluzavnik i zamrzni gi saat dva pa stavi gi vo kesicka za zamrznuvanje i pak vo zamrznuvac. Pretpostavuvam i za praski i krusi bi bil istiov nacin Inace da ve prasam jas posto denes za prv pat dadov domat i go kombinirav so piperka i kromitce (letna mandza) pa me interesira so sto dr mozam da go kombiniram i dali moze svez? Do pred edna nedela varev ili pecev i ovosje i zelencuk ali sea pocnav svezo ovosje, a za zelencuk do godinka varen no za domat se mislam dali da dadam svez posto i od bavca ni e
Крушките ич не се погодни за замрзнување, само компот. Сливи, кајсии и праски замрзнати па одмрзнати реално немаат вкус. Јас само сливи замрзнав, кајсиите и праските во компто и се мнооогу повкусни. Нормално се' оди без семка. Вишните и црешите во компот можат да се остават и со семка, па ќе ги вадиш пред употреба, а за замрзнување најдобро да најдеш од тоа апаратчето за вадење семки. @Mi-Ma и патлиџанот пожелно до годинка варен. Во комбинација со јајце (жолчка) и сиренце/урда можеш (не ми текнува колкави сте).
Мамички за да не ја читам цела тема ства неам време да си поставам прашања и да ми ги одговорите. Малава моја за за 1 недела полни 5 месеци. Ја дојам сеуште и си напредува одлично. Е сега не знам од кога што да почнам да и воведувам. До сега само 2 пати и дадоа ад зошто јас бев по неколку часа отсутна и поминало се најдобро па по 150 мл испила. Тоа беше во 3ти месец и на почеток на 4ти. Кумава ми ги донесе сите кашички од хип. Од кое да почнам и кога да почнам? Колку да и дадам? Какво чајче да и давам, дека и до сега ги пишеше ептен со мака оние на хип. Што друго можам да и дадам? Почна ептен да ја чекаат забчињата па малку си имаме мака, ама само малку и не знам како да и помогнам. Водичка и давам превриена зошто на купечкава не и верувам. И давам и по 2-3 капки лимонче по препорака на доктор за подобар вид. Од кога почнавте во подисправена позиција да ги ставате? Моево само се крева за добри 60 па и 70 степени.
Ке зеам стап да те истепам сеа 1.Зошто готови каши? 2.Зошто чај со шекер? 3.Зошто побогу лимон ??! За очи морков се дава и се што е богато со витамин А ,каков пуст лимон .Он се дава со навршена година Кој е тој доктор?Го знам сигурно ако е од Гв?
Дои си ја ексклузивно до 6. Можеш да почнеш со пробување на вкусови од 5 и пол мес. Но не со Хип, ќе си почнеш постапно: јаболче, крувче, морковче...Хипот остави ги за после 8 месеци бидејќи се комбинација од повеќе намирници. Подисправена во 45 степени веќе можеш да ја ставаш.
И јас се сложувам со предходните коментари. Почни 2 дена јаболкце, па 2 дена круша, па еден ден можеш да мешаш. Потоа два дена слива, па 2 банана, па пак да мешаш. Со тоа што кога воведуваш нов продукт даваш мало количество за да тестираш да не има алергии, вториот пат повеќе. ОД зеленчукот се почнува со морковче и компир. Исти принцип. Лимон јас сеуште немам дадено на годинка дете.
Др.Шерафедин Чај не давај,немаш корист ич. Ке си почнеш со овошје :јаболче,круша,банана се мегу првите.На почеток крушата и јаболката малце варени заради желудникот. Даваш прво една намирница бар 2 дена(јаболко) па потоа два дена круша.Па тек тогаш мешаш. Потоа два дена банана. Па ако нема реакција од неа можеш да ја мешаш со јаболко,па друг ден со круша.Па после идеме со нова намирница
@Kitten 10m sme mila Ok znaci varen e podobro da se dava @Joy. Fala za kombinacijata pa ako mozam uste so nesto da go davam pisete. Paskalov me sovetuvase da vnimavam koga davam proizvod sto sodrzi zelezo da go kombiniram so proizvod koj sodrzi vit C za da se svrze zelezoto. Da ne ima nekoja tabela so odredeni namirnici koi vitamini gi sodrzat ? Moram da vnimavam za podobri rezultati
Бобинките како шумско овошје : боровинки, капинки, рибизли, малинки, сите се 12+?Аронија? За јагодите знам а за овие ако знае некој?
Treba da pocneme so dohrana, 4,5 meseci e, znam prvo se pocnuva so ovosje, probuvanje vkusovi, jabolko, kruska, banana, sto drugo moze dase dade za ovaa vozrast?
Денеска прв пат купив од слаткиот компир- батат, јас цело време мислев дека е внатре бел, како обичниот компир, а овој е виолетов, јас сум грешка или таков треба да е? Се мислам дали да му дадам на бебко да проба.