Бебка е 5 месеци и педијатарот ни одобри да даваме кашички да почнеме со вкусови и слично бидејќи многу ми го одбива млекото преку ден ( на АД сме ). Е сега ме збуни пошо ми кажа да пробуваме нели по 3 дена овошки и зеленчук, ама ми вика можеш и гриз, палента да даваш.. е како гриз кога сега читам тука дека не може гриз (глутен) на бебе од 5 месеци. Јад па сирота купив и гриз од тој плавиот со бебе купив и палента
Имаш семолина на HIPP тој гриз е безглутенски. Ама прво почни со овошки зеленчук за да имаш комбинации за мешање. Јас ориз палента просо гриз мешам со овошје и многу ми ги сака..
Педијатрите препорачуваат до година да се даваат контролирани намирници колку толку така да палента семолина овес ориз итн се давам на хип или холе
1 година сме, какво млеко да дадам т. е да користам за правење оброци? Од млечно имам воведено повеќе работи ама млеко како чисто млеко уште не. Колкава грамажа треба да е оброкот овој период? Колку месо ставате во оброк, нас досега околу 40-50гр дали треба да зголемам
Девојки како замрзнувате бујон во мали количини колку за едно јадење ? Некако не ми се става во пластични чашки.... сега замрзнав во тегличли од кашички ама и тоа некако не ми е практично. Нема да можам да извадам малку.. немам идеи воопшто Инаку 6++ сме, оваа недела планорам бујон и после со мевце да почнеме
Штом даваш млечни производи, можеш слободно да направиш оброк со млеко. Нема посебно воведување, бидејќи млеќно веќе ти е воведено. Јас со Алпско 3,5 и правам.