Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    143
    Сакам киви да воведам 10м. сме па ме интересира
    Дали е алерген?
    Дали исто 3 дена се воведува ?
    И дали чиста треба да се дава или па може мешана (пр. со банана)?
    Фала

2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    2.591
    За готвење не е проблем, не се препорачува како замена за оброк млеко, односно замена за подој или АД :) За готвење уште откако се воведени млечни може да се користи :)

На Hygge-girl, happygirl и Autumn Love им се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    2.591
    Не, ниту киви ниту јагоди се алергени, а уствари никакво овојше или зеленчук не е алерген :) Слободно воведувај како сакаш и колку сакаш :)

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    5.523
    Јас и овес и палента и кашиве други се со вода и правам досега и мн ги сака. Дека ја дојам не ми се купува ад само за готвење и супер си тера и вака а скептик бев, викам како овес со вода ќе јаде

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    4.905
    Така е во право си, јас ова денес го дознав :D. Дека јас не пијам кравјо млеко и никогаш не се заинтересирав да прочитам повеќе дали може за готвење да се користи. Само ја прифатив информацијата дека не се препорачува ради големото количество на протеини и минерали и дека до 1 години бубрезите на бебушите не се доволно развиени да процесираат. Али тоа е ако се прима во големи количини, вака кога се спрема оброк реално не е страшно. Јас воопшто не поднесувам млеко уште од мала, сопругот пие ама има тегобии, така што големи се шансите и на нејзе да не и прија. Ќе и дадеме eventually, али малце понатака :)

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.