Сакам киви да воведам 10м. сме па ме интересира Дали е алерген? Дали исто 3 дена се воведува ? И дали чиста треба да се дава или па може мешана (пр. со банана)? Фала
За готвење не е проблем, не се препорачува како замена за оброк млеко, односно замена за подој или АД За готвење уште откако се воведени млечни може да се користи
Не, ниту киви ниту јагоди се алергени, а уствари никакво овојше или зеленчук не е алерген Слободно воведувај како сакаш и колку сакаш
Јас и овес и палента и кашиве други се со вода и правам досега и мн ги сака. Дека ја дојам не ми се купува ад само за готвење и супер си тера и вака а скептик бев, викам како овес со вода ќе јаде
Така е во право си, јас ова денес го дознав . Дека јас не пијам кравјо млеко и никогаш не се заинтересирав да прочитам повеќе дали може за готвење да се користи. Само ја прифатив информацијата дека не се препорачува ради големото количество на протеини и минерали и дека до 1 години бубрезите на бебушите не се доволно развиени да процесираат. Али тоа е ако се прима во големи количини, вака кога се спрема оброк реално не е страшно. Јас воопшто не поднесувам млеко уште од мала, сопругот пие ама има тегобии, така што големи се шансите и на нејзе да не и прија. Ќе и дадеме eventually, али малце понатака