А како ги давате, цели ли или гмечите со виљушка? Читам треба да се изгмечат дека има можност од гушење. Земав и јас пред неколку дена и никако да се наканам да и дадам
Кога и ги дадов првиот месец давав блендирани зошто ми е страв од љушпите, после 2-3 пати пасирав за да преминеме само на пасирано ама тешки ми се лушпите за требење и мислам дека ке се задави од нив. Не знам од кога може цели да се даваат ама мислам рано е за тоа, на нет пишува цели 12+
Сега ги гмечев и лушпите ако ми се гледаа поцврсти ги тргав, а во тесто како мафини или палачинки ги оставам, убаво омекнува лушпата и нема гајле.
Ти можеш смачкани, 9+ односно откако имаат пинцета фат се мачкаат, не мораш со вилушка туку меѓу прсти, поентата е само да нема веќе форма на круг 6+ се готвени или убаво изгмечени Скроз цели да, 12+, ама и порано може да се даваат само смачкани, и лушпите воопшто не се проблем за давење, на ниедно овојше или зеленчук всушност
Боровинки свежи има и во Кам, скапички се ама најнормална цена, или во некоја пиљара што сум начекувала, ама тоа сум зимала ако сакам да и давам да ги грицка. За во рецепти замрзнати сум зимала. Вишни ако ти се верува немам дадено, не ми текнало на нив хаха здравје на лето во Грчка од нивните убави