Формиран измет по воведени оброци со житарици е нормално само не треба да се мачи и да биде редовно празнењето
Девојки со еден оброк сме, денеска телешко воведовме и си изеде 200 грама.. со млеко водиме борба . Во просек околу 160/170 и е ... 5 оброци млеко 1 храна.. во ред ли е ? Мислам многу и е 200 грама каша ама си бара плаче.. ме загрижува млеко што пие толку малку
Кај најде телешко? Во месарницуте го нема, бидејќи е забрането колење на теле. Јунешкото го продаваат како телешко. Јас се мислам дали да му дадам јунешко?
Од колку месеци почна да и даваш лепче да грицка? И од колку месеци престана скроз да ја блендираш храната, туку да оставаш по некое парченце?
Како забрането? Прв пат слушам во Андреа за чорба купувам телешко имаат нон стоп има негде вакво нешто објавено јавно, па што купувам?
Јас одев по логиката дека зготвени на пареа сладок компир и тиква ми имаат скоро ист вкус, а тиква ми оди со овошкиве… Често некои комбинации што ни се можеби чудни и ние не би ги јаделе, им се свиѓаат на бебињава
200гр каша е доволна количина што треба да ја јаде, не е многу. Млеко пие сосема доволно, не е малку. На 7 месеци можете да воведете и втор оброк, иначе вака е ок.
Ти благодарам Од утре планирам да почнеме со втор оброк само не ми е јасно дали е во ред да иде доручек па ручек едно по деуго ( на пример во 10h доручек а во 13h ручек) или млеко треба измеѓу. И дали треба да правам растојание помеѓу воведување месо/ млечно/ глутен и ако треба колку. Месо сега воведувам па да знам како да продолжам