Devojki malku pomos Se somnevam na mlecnite produkti, maliot koga jade grcki jogurt vo kasa posle mu se pojavuva crvenilo malu okolu ustata, so drugi raboti ne se pravi vaka. Od dve tri zrnca urdice se pojavi bas vidlivo crvenilo posle jadenjeto koe se gubi za kratko vreme i e samo okolu usticeto. Sto da pravam? Dali e ova alergija ili? Da napomenam samo kako damki crveni, bez osip ili mozolcinja (kako kopriva)
Значи житарка + овошје ќе ни биде појадок. Зеленчук ќе ни биде за ручек. А млечно за вечера. Јас до сега имам само грчки јогурт дадено. Освен ова и обичен јогурт што други може. Ве читав за моцарела дека давате. Која и каква? Дали може абц крем сир да давам?
Моја комшика малиот исто вака пројави, кај нив со тест се покажа интолерантност на лактоза. Убаво е да направиш тест да знаеш на што си
Хељда од колку месеци давате? Јас сега видов тие мултигреин што и ги дадов се со хељда не се обичните. Имам прочитано дека е алерген.. П.с Каков ориз, палента , гриз користите? Гриз имам од биокосмос ( со него и со мултигреин воведовме глутен ) само кога и правам некако многу ми излегува па планираам таа семолина 6+ на Холе што е ја користам.
Не е алерген хељдата, т.е. не е на списокот на високо-ризичните алергени. Глутенот е, а не знам зошто не сум користела, ама можно е мултигреинот да содржи житарки со глутен Ориз најобичен кочански, палента од ДМ, гриз од тој со бебето или од спелта.
Дали може да дадам овесни трици со никулец на бебка? Прееска земав од ДМ, за во овесна каша со јогурт на пример. Или мора да се овесни снегулки?
Со банана и овес најчесто (+ друго овошје како јаболко, круша, вишни, боровинки). Во солени комбинации не ми го сака
Кога почнавте да воведувате месо дали прво почнавте неколку дена со Бујон или дирекно со месо во мала количина? Дали на бебе му дававте од водата да се напие или пак го стававте во јадење? Пошто мојот нема шанси да проба од водата ланирав да ја ставам во блендер да се изблендира со слаткиот компир. Како правите, како воведѕвавте телешко месо?
Никулец нели е мал односно неизникнат во случајов овес? Ме збуни, гуглав да видам што е никулец да не сум грешка . Не гледам зошто не би можела.
И јас од утре со месо почнувам. Купив 200 грама од веро, го сварив убаво на коцки, го замрзнав во теглички по 30 грама и ќе давам со зеленчук блендирано. Кога сме кај телешкото, 1600 денари кг во веро не се нормални, за една шницла 400 денари платив.
Јас денес дадов првпат телешко од кашичка Хип половина, во меѓувреме набавив и од месара го поделив по 50гр, но не го варев па замрзнував, само го пресеков на коцки и го замрзнав. Да не требаше да го варам па да го замрзнам??
Мислам дека нема врска, попрактично е да ти е сварено и после само да го додадиш во кашата, оти вака ќе треба да го вариш еден куп време за две залачиња, вака ќе си имаш на готовс секогаш.
Палента ,банана и цвекло Цвекло јаболко и банана Прв ден само со банана и јас пробав да видам каков вкус има и беше фантастично, штета порано не сум знаела за комбинацијава.