Боровинки од кај 7 месеци и јас, малини и јагоди немам уште дадено. Јас друго сакав да прашам: грав како давате?
Мајки од која палента користите? Земав една од Зегин ама не ми ја прифаќа малата.. како да воведам палента, со што ја давате?
Јас давам на Био Космос, или со овошје круша/јаболко, или со урда/моцарела, путер и киселина млеко. Некогаш и со јајце варено и грчки.
Најчесто од дм ама имам купено и на Кибела и е поситна, па може таа ќе ти ја прифати. Со овошје (благи комбинации) не ми ја јаде а не ни пробувам нешто некако не ми оди ни мене, комбинираме само со грчки, котиџ или кисело млеко, а во самата палента некогаш жолчка или спанаќ додавам.
Мајки како првпат воведовте кравјо млеко? Треба ли да се вари? Земав алпско и го разредив со топла вода, го испи.
Ne treba da go varis samo stopli go i 50 posto voda i 50 posto mleko za prvpat koga se dav, taka pedijatarot mi kaza
не е само твоето, моево ништо не јаде, само авокадо со банана сака, другото ништо не и е по кејф, ми мавта ли фрла лажици него, урда недолена од која давате? за големата таа од кам и ја земав, aма сега не гледам таква, видов некоја друга не знаев дали е истата со сменета амбалажа
Како давате амарант од дм експандиран? Кој сооднос со каша?Третина оброк многу ми се гледа, а и од какушките глава боли после тоа. Само зрнца на сите страни. Може не ни е погоден
а понатака само млеко? Дали давате кравјо на деца? Јас не сум баш за давање, освен ете во некоја хип каша со житарки, ама маж ми е убеден дека мора 15мес бебе да пиело млеко
После година не е задолжително дека детето мора да пие млеко, преку други млечни продукти може да внесува калциум, протеини.
3 дена воведував одеднаш и белка и жолчка. првите 2 дена го давав варено пасирано со вода и во лажичка, прв ден минимално врв на лажиче, втор ден околу третинка, трет ден веќе парче од омлет дадов. Сега јаде по цело јајце на оброк, омилен доручек и е
Моето 18месечно дете уште си пие млеко алпско, почнав од 13 месеци кога го одбив од цицање со такво и уште си пие. Не гледам никаков проблем.
Јас земав од дивела и многу ми се погоди, ситна и баш ја сака. Ја комбинирам со кисело млеко и урда, друга комбинација ми е грчки јогурт и круша или јаболко. Со овошјето некогаш ставам и амарант.. баш си сака таква комбинација