Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    691
    па повеќето ставови сега се дека не е потребно кравјото, па затоа се мислам јас. Инаку еве три дена му правам каша со алпско и еден ден пиеше.

2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.416
    Допаѓања:
    4.872
    Јогурт и глутен кога се воведува?

Му дадов денес да лизне јогурт од мојата чаша. Ептен беше упорен да ми ја земе чашата додека пиев. :D:D
    Бебе е 6+. Згрешив?

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    18.206
    Денеска воведував јајце.
    За појадок и спремив палачинки со банана, овес, ад плус настрана котиџ(првпат дадов, имаме воведенo млечно, сум дала кисело млеко, грчки јогурт). Појадуваше кај 8ипол, касна малку, почна да штрајкува и заспа, па го дојаде кај истото кај 10 плус ад затоа што плачеше за уште. Кај 13ч дадов црвена леќа варена(само еднаш дадено имам претходно) со пашкант, рендан морков + додадов 8мина јајце пасирано.
    После два часа додека тераше дремка се разбуди со плачење, обравчето и беше црвено, но на таа страна спиеше и мислев дека и е од тоа. Покасно забдлежав дека има црвенило под гушата од истата страна и црвени точки околу устата и на мешето(но има и атопичен дерматит па не можам да забдлежам дали реакцијата се шири и на телцето).
    Може премногу намирници и се собраа денеска, првпат сме со два оброка или сепак е само реакција од јајцето.

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.876
    Допаѓања:
    26.851
    Јогурт ти е во делот на млечни производи. Во една од табелите што ги имам, стои од 6 до 8 месеци за воведување.
    Ако имаш воведено житарки до сега, таман ти е за комбинација сега.