па повеќето ставови сега се дека не е потребно кравјото, па затоа се мислам јас. Инаку еве три дена му правам каша со алпско и еден ден пиеше.
Јогурт и глутен кога се воведува? Му дадов денес да лизне јогурт од мојата чаша. Ептен беше упорен да ми ја земе чашата додека пиев. Бебе е 6+. Згрешив?
Денеска воведував јајце. За појадок и спремив палачинки со банана, овес, ад плус настрана котиџ(првпат дадов, имаме воведенo млечно, сум дала кисело млеко, грчки јогурт). Појадуваше кај 8ипол, касна малку, почна да штрајкува и заспа, па го дојаде кај истото кај 10 плус ад затоа што плачеше за уште. Кај 13ч дадов црвена леќа варена(само еднаш дадено имам претходно) со пашкант, рендан морков + додадов 8мина јајце пасирано. После два часа додека тераше дремка се разбуди со плачење, обравчето и беше црвено, но на таа страна спиеше и мислев дека и е од тоа. Покасно забдлежав дека има црвенило под гушата од истата страна и црвени точки околу устата и на мешето(но има и атопичен дерматит па не можам да забдлежам дали реакцијата се шири и на телцето). Може премногу намирници и се собраа денеска, првпат сме со два оброка или сепак е само реакција од јајцето.
Јогурт ти е во делот на млечни производи. Во една од табелите што ги имам, стои од 6 до 8 месеци за воведување. Ако имаш воведено житарки до сега, таман ти е за комбинација сега.