Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    414
    Дали и на почеток првите денови правеше така? Или отпрво даваше само лажичка, две?

2. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    1.715
    Да скроз од почеток така правев. Ама повеќе од 3-4 лажички на почеток не ни сакаше. Повеќе си играше со храната интересно и беше. :D

3. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.241
    Допаѓања:
    2.328
    Мајки дали има овде бебенца нејадачи како моето? Првите две недели супер си пробуваше сакаше да јаде, отвараше уста, сега недела ипол не сака да јаде ништо. Едвај така помалку и тоа со ,,молење"... беше настината дали можеби е од тоа што ми одбива. Некои типс енд трикс да кажете или барем да ме утешете НЕЈАДАЧИВЕ кога се разјадоа? Ептен сум очајна, со син ми немав никогаш проблем за јадење..
    6++ е бебка

4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    6.990
    и јас немав со првата ќерка, се што ќе и направев јадеше, малово е 7 месеци, исто ништо не јаде, освен авокадо :rofl: чекам да споделат трикови :D

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ekonomski202

ekonomski202 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    И јас се придружувам на оваа група за совет.:D:$ Едвај на скокање и глупирање ќе отвори усте. А па само да јаде не можам да замислам хаха

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.548
    Допаѓања:
    18.215
    Јас постепено зголемував количина моето имаше грчеви и одев постепено, од 50г, па неколку дена 70г, потоа неколку дена 100гр додека не стигнав до 180-200гр. Јас мерам колку давам, моево не знае за доста, никогаш досега ни за млеко, ни за храна, секогаш плаче за уште, секое јадење го завршуваме со плачка за уште, а јаде солидна количина.

7. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.339
    Ни на глупирање веќе не отвара уста, се смее со затворена:D. Прво ми јадеше месо, сега одма отвара уста да проба, се гади и толку е хаха
    Некогаш ќе изеде по 200 грама, некогаш едвај 60. Иначе сме 9 месеци