Да скроз од почеток така правев. Ама повеќе од 3-4 лажички на почеток не ни сакаше. Повеќе си играше со храната интересно и беше.
Мајки дали има овде бебенца нејадачи како моето? Првите две недели супер си пробуваше сакаше да јаде, отвараше уста, сега недела ипол не сака да јаде ништо. Едвај така помалку и тоа со ,,молење"... беше настината дали можеби е од тоа што ми одбива. Некои типс енд трикс да кажете или барем да ме утешете НЕЈАДАЧИВЕ кога се разјадоа? Ептен сум очајна, со син ми немав никогаш проблем за јадење.. 6++ е бебка
и јас немав со првата ќерка, се што ќе и направев јадеше, малово е 7 месеци, исто ништо не јаде, освен авокадо чекам да споделат трикови
И јас се придружувам на оваа група за совет. Едвај на скокање и глупирање ќе отвори усте. А па само да јаде не можам да замислам хаха
Јас постепено зголемував количина моето имаше грчеви и одев постепено, од 50г, па неколку дена 70г, потоа неколку дена 100гр додека не стигнав до 180-200гр. Јас мерам колку давам, моево не знае за доста, никогаш досега ни за млеко, ни за храна, секогаш плаче за уште, секое јадење го завршуваме со плачка за уште, а јаде солидна количина.
Ни на глупирање веќе не отвара уста, се смее со затворена. Прво ми јадеше месо, сега одма отвара уста да проба, се гади и толку е хаха Некогаш ќе изеде по 200 грама, некогаш едвај 60. Иначе сме 9 месеци