1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Воведување на цврста храна кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    1.583
    Јас и дадов обичен сварен во вода изблендиран со тиквичка и морков.

2. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    4.541
    @hannybanny @MariaBouli @Baby warrior периодов се и сешто се изнагледав баш. Реални ми се некои работи ама не и се што ќе видам. Ама за некои баш се замислив, жолчка од јајце е алерген а сега читам требало да му се дава од почеток итн. Исто не знам страв ми е ако му дадам цело парче краставица да не проба да го голтне наеднаш па да направи проблем. Во суштина не е добро цело време пасирано заради развој на вилицата, ама ќе мора и тоа некогаш да му се даде.
    Плус и зависи што ќе сака самото бебе, некои едноставно самите не сакаат пасирано, некои сакаат само такво. Целта ми е да не го навикнам само на пасирано па да неќе да џвака, ама веројатно и тоа не оди толку лесно.
    За скробот делумно ми има поента, зашто се јаглени хидрати и не би форсирала премногу, плус дека сега жирариците во најголем процент се гмо. Или би била ептен селективна од каде ќе купам.
    Мешунки дефинитивно би дала, особено леќа зашто има железо.