Јас ептен се потресувам, ми ставија стравови крвта ќе му ослабнела, не му било доволно само млеко веќе на оваа возраст, морало да јаде... кај вас си беше сè тоа океј?
Не сум и правела крвни слики. А имаат период кога природно им се менува крвта и им опаѓа малце. Она каснуваше де. Ама она оброци да има како што јадат бебиња/ деца немала. Па еве ја сега јаде ( освен кога е болна и сега со ужасните тројки што ги вадеше).
Фала ти И тој каснува, сè што му нудам пробува, само количински не сака многу. И јас одма паники нервози, дека околу мене со мајките што правев муабет сите кажуваат убаво им јадат децата, количински колку тегле купечка кашичка, а отприлика иста возраст... а ова моево премалку. Треба да олабавам малку
Олабави и не гледај други деца. И јас се потресував за многу работи, ама сфатив дека не се сите деца исти, што е скроз нормално. Мојата на пример, не пролази како што лазат деца, се влечеше, па прооде одма после прв роденден. На стомак ич ич несакаше, па сега се на стомак си спие.
Како ги храните тие деца што некат во хранилка? Го ставам во хранилка и се навалува на стана, сеуште не седи баш самостојно и храната или ја плука или не отвара уста па морам на под легнат т.е подигнат на перници да изеде некое лажиче кашичка пошто така сака неќе мора да ја "изџвака" и голтне. Пред недела дена наполнивме 6 месеци а пред две почна да пробува вкусови. И од кога почнавте да ги давате оние лино смоките?
Во хранилка дете се става, кога цврсто седи само за хранење. Освен ако немаш опција на хранилката, за да го навалиш малце. така сака неќе мора да ја "изџвака" и голтне. За ова, би те советувала, ако несака, не давај на сила. Ќе створиш аверзија кон храна.
Мојата само што наполни 6 месеци. Од 5 месеци пробуваме вкусови во релаксаторот од фризби, го зборевме во другата тема, кај што бебе е полуисправено, некогаш на перницата за доење ја потпирам на 60/70 степени, а сега од поново време и во количка седната на 70 степени. Уште не сме пробале хранилка, уште не седнува како што треба се клати целата, така да уште некое време ќе продолжиме вака. Јас и давам блендирано, пасирано пробав еднаш добро поминавме, а за парчиња не знам кога е право време.