Мамички со што му го правите чоколиното на бебушите. Дали да го направам со кравјо млеко разредено со вода? Инаку имаме 10+
Cokolino konkretno ne sum im davala ama onie drugine na nestle ili hipp so ad mleko. Kravjo jas pred 1 god ne sum im dala. E ako dois bezvezdve sto ad mlekoto nemozes brzo da go potrosis a posuva da se iskoriisti 3ned po otvaranje neznam sto moze da mu bide bidejki e prasak ama mene mi e malku sube. Dokaj 4ned sum go koristela ama ne poveke pa dosta imam frleno
Утре сакам на синко да му дадам тиквица за прв пат... како да ја дадам, варена или потпечена... колку време ја варите/печете? Куп прашања во глава
Јас му ја варам, малку време и треба, обично ставам и морков или брокула, па дури да се сварат они може и ја преварувам.
Уште пробуваме вкусови, некако слабо ми ги јаде кашичките... најверојатно дека му е нов вкус па додека се навикне. Палента,просо,киноа,ориз...кога може да дадам. Дали откако ќе почне да јаде цел оброк од тоа што досега имам дадено (јаболка, круша, банана, компир, морков,тиквица) или...? Инаку 6+ сме
Mozes da kombiniras pr. Jabolko i proso, banana i palenta, oriz so morkov i tikvica...Site ovie namirnici se 6+
@joy1 pobarav mnogu pati mislenje no nikoj ne odgovori Pa da te prasam da ne znaes da mi kazes za kravjo mleko kolku so kolku da go dadam ?
Jas bi idela vo soodnos 50:50 bar prviot pat dur da vidis kako reagira.Ponataka ke zgolemuvas mleko ke namalyvas voda A zosto ne premines na nestle junior? Uste nemate godinka neli
Vo avgust pravi godinka A kakvo e toa nestle junior? Mislev kravjo posto imam domasno i od toa mlekce mu pravi svekrva mi i kiselo mleko i urda i sirence nesoleno i gi obozava Da mu davam cel den kiselo mleko i urda ceeel den bi jadel. A periodov cica na sekoe zaspivanje t.s po 4 pati na den i plus navecer sto se budi pa sakav da mu rasteretam malku so mlekce vo sise
Nestle junior e prilagodeno za deca nad 1 godina,toa e ad mleko. Inaku cica pocesto bidejki e toplo I mojata cica cesto 23 meseci e
@joy1 а каков ориз да дадам, може од овој за нас што правиме или некој друг? Извини што може ти поставувам "глупави" прашања, ама со прво дете се' ми е непознато и целата сум прашалници
Можеш и со обичен ориз,после да го блендираш,или да си купиш мелен ориз од маркет,кој се вари во вода за неколку минутки,јас на почеток таков давав.
Koga se pocnuva so Proso i Melen oriz, Plazma,Biskviti i sl.... Od koga kje se probaat site vkusovi li? Citam deka vo kashickite stavate Proso dobro bilo za zelezoto.... pa da znam koga smeam da pocnam da mu davam Inaku 5m e... nema mnogu vkusovi probano tek sea pocnav da mu voveduvam Do sega probano ima Jabolko, Morkov i Krusha
I jas brzo ke dojdam na temava. Uste edna konsultacija i verojatno pocnuvame so hrana na 4+. Pricina - malce sme debelki krv okej se okej spored doktorite detevo e 6 ne 4 meseci so razvoj. Nabrzo ke ve napnam so prasanja
Da,vo delo kade sto e i lekjata,gravot Za da ne ti lepi kje go pravis malku potecen i se razbira vo kombinacija so druga namirnica.
Proso- 6 meseci Oriz -od sam pocetok koga ke vovedes dohrana Biskviti ako se bez gluten od 6 meseci Plazmata mn mn pokasno Mozes da dades sliva,kompir,oriz,tikvica za vasa vozrast
Jas zacestiv periodov so prasanja Majki ajde sovet sto da davam za pojadok osven ovosje zatoa sto mi go odbiva i veke mesec dena kako pravam ovosje za dzabe Davam kiselo mleko ili abc i stvarno nemam ideja sto da davam, a da ne postojano mlecen proizvod zatoa sto pie kapki za zelezoto i dzabe gi pie koga posle pola saat doruckuva mlecen proizvod. Tie cokolino medolino (neznam dali vaka se vikaat ne sum davala) gi davate? Ve molam sovet