Џиџи бебе јајце и млеко содржат. Јас повремено му давам од ло бело, или да грицка или во овошна кашичка.
Majki da ve prasam tikvicata kako da ja dadam? Probuvame vkusovi pa nekako ne mi odi sama da ja dadam. Od zelencuk imam dadeno kompir i morkov. Skoro 6 meseci sme. I koi biskviti se bezglutenski , bas sega procitav deka mozi 6+.
Тиквицата ја вариш заедно со останатиот зеленчук кој го пробало бебе. Лобело има безглутенски бисквити. Моево не ги сака нешто, многу благи му се изгледа.
Ориз со Морков сакам да дадам.... Колку време го варите Оризот? Знам дека Морковот се вари околу 15мин.... И внатре можам ли да ставам малку Мајчино Млеко? -Кажете ми како го приготвувате Оризот ?
Јас купив мелен ориз од Сончева долина од Гранап 24 денари 200 грама е. Прво ја варам тиквичката/морковот и после го вадам зеленчукот и во таа водичка (околу 100 мл) ставам 1 лажиче ориз и со мешање варам 10-15 минути дури не стане мазна каша, после сѐ соединувам во блендер + 2-3 капки маслиново масло. Ете тоа е по мое!
Taa voda vo koja zelencukot se varel obicno se frla. Ne se gotvi so nea. Orizot vari go vo obicna voda. Pozz
Зошто не се не се вари во таа вода? Баш јас знам дека во водата се витамините. Мислам дека нема потреба да се користи мелен ориз може и зрно си се вари заедно со морковот 40-45 мин на тивко. На тиквичката и трева околу 20 минути, т.е се додава последна и се заедно во блендер. јас колку што знам не се меша зеленчук со млеко, а мајчиното млеко не смее да се вари или загрева
Сиот зеленчук содржел нитрати...затоа демек водата да се фрла, ама пак мора зеленчук да се јади, си има други придобивки. Од спанаќ, блитва фрлајте тие содржат многу...а од другите не мора. А и повкусно е кога е зготвено во водата во која се варел зеленчукот. Имам слушано за спанаќов да се готви без поклопец за нитративе...па јас се готвам без поклопец..не знам дали менува нешто.
Pocnav so vkusovi, do sega morkov, jabolce i tikva. Sledno mi e kompir i krusa i modra sliva. Moevo bebule nekako slabo gi prifaka novitetive. Neznam dali i kaj vas bilo taka no se mrsti koga i pikam vo usta. Uste ne sum i vovela obrok cel ama mi e strav deka nema da saka da go jade, bidejki i tri laxicki edvaj gi butkam. Ima li nekoe care za da projadi barem cvrsta hrana, mleko veke i onaka mi strajkuva so jadenje.
Pileka stom pocnuvate so vkusovi i treba moze vreme da se navikne. I malava na pocetok taka potesko prifakase posebno zelencuk ama eve sega si jade. Nekogas treba cela kuka da i ja izcadam na masa da se najade ili so muzika i crtani ama toa zatoa sto e crvec ne ja drzi mestto a mrazam da setam po doma i da ja hranam.
ako si vo moznost najdobra investicija ti e od zepter edel waser filterot.Okolu 680 evra no za cel zivot. voda od cesma si pies,ladna i procistena od kupeckite jana ili ladna mada plastika e plastika so meseci sedi vodata vnatre
Мамички, млечни производи од кога дадовте и што најпрво, и втор оброк кога се воведува? Чисто да знам, да се припремам за наредните фази...
Колку мл. кашичка треба да изеде бебе од 6,5 месеци? Синко некогаш јаде 60мл некогаш 90мл, секогаш различно, па не знам дали е тоа малку/многу? И втор оброк кога се воведува?