Frutek 1 den, hipp i drugite po 3 dena od otvaranje Frutek valjda ima najmalku konzervansi cim nemoze po 3 dena da stoi, baska povkusni se kasite na Frutek..
Имаме домашни овошки и зеленчуци е сега немаме се ама тоа што има ќе искористам кога знам дека е мн поздраво од кашите купечки
Ако имаш домашно овошје и зеленчук гледај колку можеш повеќе да си упорна бебчето да ти конзумира од истите. Тие на Хип или Фрутрк не се ни приближно добри како ти што ќе му направиш од твоите овошја и зеленчуци.
Ste dale li od mlecnite kasi na Hip ? Dali treba po malku da mu davam za pocetok ili cela doza? Sabajle dadov cela doza prv pat I mi povrati tri pati vo mlazovi
Da tie vo kutija baby first pap, mozno li e povrakanjeto da e nekoja alergiska reakcija, eve edvaj se smiruva dusicka mu se gadi celo sabajle
Moze se ima i prejadeno Jas ne bi gi davala tie kasi Imas izbor na zelencuk ovosje plus oriz Batali gi sega za sega kashite vo kutija
Мами, кажете идеја за вечера за 8 месечно бебе? Сакам да воведам и трет оброк, зошто повеќе сака со лажичка него млекото од шише.
Веке ништо не прскaнo не успевa или тoa е мнoгу реткo кaкo нa дедoми црешите ние дoмa прoбaвме сo јаболката црвци се нaпoлнијa и пoчнaa дa пaгaaт .Ништо не е кaкo шo треба.
Sin mi gi jadese dosta i tie i na nestle. Eve malava ic ne.mi gi saka, probav 2,3 vrsti ne gi saka. Pocnav da i zemam od prod.za zdrava hrana ovesni, pcenicni, rzanj, jacmenovi snegulki tamu mi gi melat i i gi davam so jogurtce, k.mleko i vo ovosje. Ovie si gi jade super. Tie od kutija imaat nekoj vkus sto ne go prifaka veke ne i ni kupuvam od niv, a da ne zboram i kolku poevtini se vaka
Majki sinko za 1 nedela pravi 7 meseci,planiram da mu vovedam meso. Ke pocnam so telesko,pilesko domasno seuste ne sum nasla a ne mi se dava kupecko. Kolku pati vo nedelata da davam meso? A zolcka koga vovedovte? I mlecni proizvodi koga?
I mene mi povrakjase od tie, obilno i duri i smrdea povrakjanicite mnogu gadno... Od humana zemi probaj daj mu, tie se poubavi, tie ne mi gi povrakjase...
Има ли од Хумана безглутенски, јас најдов само Хип и Фрутек. Од Хип и излегуваат црвени траги на лицето каде што ја допира кашата па само Фрутек и давам.
Исто и кај моево бебе. Пробав од хип ориз го мешав со банана го јади, ама околу устата и се појавиа мали точки црвени. Се прашував од што можи да се,сега сум сигурна дека е од кашичката. Па ориз ке и правам домашен. Онаку има 5+ месеци и сите други кашички и ги правам јас. Мое мислење дека се подобри. Е сега има повеке работа али тоа е.
И јас правам овошни, зеленчукови но за пред спиење ѝ давам од ноќните што се со ад и житарки. Оти е на цицање треба да купувамад само за кашичка!