Pa ne go forsiraj so brokula ako nesaka Mozes palenta da davas,proso Maslinovo masko kapnuvaj vo zelencukot Kokosovo vo ovosjeto Paskanat i blitva mozes po malce Od ovosje avokado tikva sliva kajsija Ova se samo predlozi Neznam sto se ste probale
Od koga pocnaa da vi jadat ne blendirano malive? Kerka.mi e 12+ generalno uste i blendiram bar glavnite obroci. Onaka znae da si gricka i lebce i parcinja ovosje i sl. Ama nekako ne sum resila da probam cel.obrok taka so.pokrupni parcenca da probam. Ima jadeno samo corn flakes prethodno zdrobeni pa so jogurt.
Од овошје има пробано јаболко,круша,праска,тиква,банана,слива.Од зеленчук морков,компир,ориз . Кокосово и маслиново не се 7+?Исто и пашканат и блитва? Палента ,просо ,кајсјиа деновиве сакам да му ги дадам, а авoкадо сакав да му дадам ама неможам да најдам ни во купечкиве кашички
Avokado svezo kupi Mislam seuste gledav go ima na tezgi Paskanat,kokosovo i maslinovo se 6 + Jas blitva dadov na 6 i pol meseci ti pocekaj ako sakas do polni 7 Mozes i batat da dades.Blag kompir
Не знам дали имам пишувано тука за нашиот проблем со жочка. Од ко стигнав до пола жолчка, три пати се случи да повраќа обилно во млазови по оброкот. Сега имаме направено пауза од еден месец и мислам дали да му дадам пак. Педијатарот вели не е алергија, не се манифестира така. Давав домашни свежи јајца, најверојатно му биле јаки. Дали да пробам со некои од маркет со добар квалитет? Има некој вакво искуство? 10 месеци е, ќе треба и белка за некој месец, а од жолчката страв имам, такво повраќање од ко е роден немав видено.
Од Прилеп сум хаха ги нема тие кај нас Сепак ќе побарам бидејќи најпрво пробувам со кашички направени од свежо овошје/зеленчук
@joy1 како и кога можиме да испитаме? Претпоставувам е рано сега за алерго тест. Да не му давам повеќе? Искрено не знам ни дали сакам да пробам пак,ептен се измачи 3 пати, низ носе дури, по цел ден после не јадеше ниту му се смируваше лошењето. Сега почесто давам блитва или спанаќ, житарици, месо 5 пати неделно, поради железото.
Za alergo e rano Pocekaj mesec dva i probaj pak Bas skoro citav za zolcka Deka od 1/8 ili 1/4 da ne pokaze reakcija a od polovina zolcka da pokaze i toa so obilno povrakjanje Naj na kraj i ne e tolku strasno ako ne jade bas toa Zamena imas eden kup
Мајки како ви оди воведувањето на цврста храна? Јас сношти првпат дадов втор оброк, оризова каша со мое млеко, ја изеде во 20ч, заспа во 22ч, ама мислам дека цела вечер го мачеше мешето... И пак цицаше цела вечер, не на 2ч како претходно ама на 3 секако
Инаку, совет од проф на клиника, на 6м да воведеме оброк со месо и зеленчук и житна каша на вечер, а овошје покасно , од жито се, и глутен
Vtor obrok treba da vi e rucek Tret vecera okolu 8-9 mesec otkako ke vovedes mlecni proizvodi i gluten
Секој саат бара да цица, затоа ми рекоа да воведам житна каша на вечер А млеко имам доволно + супер си напредува, 9,5кг на 6м10дена...
mozebi pominuva skok vo razvoj ili stanuva od navika od glad sekako nemora da znaci deka stanuva 6 meseci ste?