pa so bilo koe ovosje mozes(praska,kajsija,banana,visni,slivi,krusa) plus oriz ili proso ili bezutenski biskviti
Ne e spremna uste za kasi Istata bese i kaj nas, pocnav na polni 6 so probuvanje na vkusovi ama zaludno ne otvarase usta ni pa znaese da jade....i ne ja macev vekje, prestanav, pa od 7 mi pocnavme leka poleka i sama si pocna da si jade. Inaku neuspesni obidi imav i jas kako tebe i si mislev kade li gresam??
Mami nie use 5 dena 5 meseci ke prajme Pocnavme so kasicki po malce normalno ama jadit veke po pola fildzance Smeam banana da dadam ili?
Штом сте почнале можеш да дадеш. Банана, јаболко, круша, слива и морков смееш. За се останато како тиквица, тиква, компир, батат, брокула и т.н. почекај до 6-ти месец.
@Stasija @MADO i dr majki od.koga pocnavte da davate prvpat kasicki ima li nesto vrska sto sme predvreme rodeni za pokasno da pocneme ,sto prvo sw dava,zelencuk,ovosje?
Jas uste dojam, super napreduva bebce epten dobiva na kilaza, so dva ipol meseci imavme 6300g na kontrola, taka da ke odlozam kasicki ako uspeam do pet meseci. Najdobro e da prasas pedijatar da li veke mozes da pocnes da voveduvas kasicki. Kako ste vie, rastete
Банана, слива, јаболко, круша, симни си Бебе готвач апликацијата од Play store, ке видиш што се дава на почеток. Три дена тестираш едно исто, пример јаболче три дена, после банана три дена, па можеш мешано банана и јаболко, па слива три дена.. така се на три дена даваш и до кај 6м не мешај повеќе од две овошја
Ни рекoa декa мoже нo и јaс мислам дека е рaнo ,нaпредувaaт близнaчињaтa пo 1кг и нештo нa месец.Бaцки дo вaс
Go spustiv ama tuka e od 6+ a nie 5 sme bez 5 dena I imam dadeno dosega jabolce I krusa Krusata ne ja podnesvit mi placit cel den nekako koga davav tie tri dena I I imam dadeno oriz I morkovce Uste banana I sliva treba da probame A zelencuk od koga ???
Epa krusata grcevi pravi zatoa ti placela Porano ste pocnale so probuvanje Daj uste toa sto velis plus kompir pa ke pravis kombinacii od niv So polni 6 mozes da dades paskanat,brokula,avokado,tikvica,tikva
Не сум @mariz ама ќе ти одговорам. http://forum.femina.mk/threads/Бебе-готвач.25774/ Ја имаш како апликација на ,,play store ,,