Хихи фала, јас телефонов на безчујно и сум го опнала некаде и до сега го барав, а во меѓувреме пеглав и со синко се занимавав на крај во џеб во еден дуксер прееска што носев го најдов Се ви одговориле, давав прв ден прва проба неколку лажички, 2, 3 а после тоа што пробал веќе и повеќе зашто мојов пискаше по уште
@mimidjon uste e rano posebno posto nasite se predvremeno rodeni,ke pocekam jas,planiram posle pet i pol meseci sekako so konsultacija so pedijatar.Nie sme samo na ad mleko i napreduvame po kilo i dvesta grama mesecno
8+ sme,sakam da vovedsm jogurt, kiselo mleko i nesoleno sirenje. So sto najcesto kombiniravte? I od koi firmi .? Sirenje nesoleno od koja firma?
Sirenje nesoleno kaj nas tesko. Probaj so urda i mocarela. Jogurt i k.mleko pocnav sega od zdravje radovo. Porano koristev se na bitolska ama koga se vrativme doma posle 2nedeli odmor i k.mleko sto bese otvoreno od prethodno vo frozider se nemase ni rasipano ni voda pusteno iskreno me zacudi. Nemoze ako nema trista gluposti vo nego tolku da stoi baska otvoreno izedeno do pola. Kazete so med pisle 1g pocnavte? Jas i dadov sega na 13m ne bi trebalo da e rano.
Мајки ние направивме 5м и му дадов да проба компирче. 1-2 лажички само проба и толку. Е сега читам требало прво овошје, дали наредно да дадам нешто овошје или можам и морковче?
Како сакаш така. На 5+ можеш од овошје јаболко, круша, банана (внимавај на крушата може да предизвика грчеви) Исто можеш и морков само да не даваш во големи количини, ниту многу често бидејќи го менува тенот на кожата, прави портокалови флеки.
Оо ние како што имавме мака со грчеви до пред некој ден круша поарно ич да не давам. Од зеленчук што друго можам да му дадам? За морковче се премислив, да не ми се напраи шарено бебето
Од житарици уште ориз и доволно ти се овие намирници за 5+ Иначе морков можеш да дадеш варен или на пареа (никако жив) само во помали количини и не би требало ништо да се деси.
Zosto da treba prvo ovosje , mene po logicno mi e ako veke jade so zelencuk da se probuva da se tera oti toj e potesok za jadenej na pr brokula itn , ovosjeto i taka e ubavo blagicko ke si go jade bez problem, a ako se navikne na nego potesko posle so zelencuk-moe mislenje , jas brokula ,morkov , kompir poveke furam od drugi raboti i gi jadi.
Po dve ? ima nekoe pravilo da ne se pretera ili ? Moeto cela tegla moze da ja izede mu davam poveke od dve.
Ако можеш не брзај. Колку подоцна тоа пидобро, особено што сте недоносени. Од мое искуство добро е со полни шест да се почне.
Колку време се вари замрзнатиот Грашак на Фриком? И со што можам да го комбинирам? - Пиперка од колку месеци смее?
piperka od 7 grasakot kolku poveke go varis tolku potvrd stanuva neznam vremenski kolku ke vidis koga ke e meko zrnceto gotovo e
Mozes so meso,oriz ,bilo koj zelencuk.Ako ja varis ili peces lupi ja Kolku?Pa kolku za vkus Jas davam tretina od pomala piperka
Мислев на колку време да ја варам пиперката, едно 10 мин ќе бидат доста? Да ќе ставам помалку колку да добие вкус...