imas li probano voda so lazicka,so slamka,so klunce da ponudis? od sedum meseci mozes da pocnes so piperka,lukce i kromid moze taka bar zelencukovite ke ti gi saka
До сега се што имам понудено сака освен брокула. Проблемот е што по неколку лажички по кои лакомо трча да ги изеде, губи интерес и бара да цица
Како да направам овошен јогурт, за бебе 9+ може само банана и јогурт испасирани. Имаме проблем со мешето овие денови па како ужинка да му го дадам место млеко.
Како ги даваш кашите ладни или топли?Кај мене открив дека сака млака да е накај ладно кашата ,а вода успеав да давам со шприц .Исто кога варам овошје ја сака таа водичка од што се варело овошјето.Инаку и јас со се пробав да давам купив 3 различни шишиња, чашка и не сака;од ништо само не пие само со шприц и пие и комбинирам секој ден шприц-шише.Прво давам неколку лажички каша па водичка/сокче и на крај цице.Два пати давам овошје насабајле кај 11 ,зеленчук кај 3 и овошје кај 7 часот(по неколку лажички) http://healthrights.mk/pdf/Vesti/Ma... правилна исхрана на доенчиња и мали деца.pdf Се раководам според овој прирачник одприлика
Ги сака и ладни и топли, ама само неколку лажички , толкав апетит покажува за првите лажички, мислам раката ќе ми ја лапне ... И така 5-6 лажички и наеднаш прекинува и бара цице, ако пробувам уште да му давам кашичка, плачки. Денеска успеав да му дадам повеќе, јаболко со цимет и пченкарни снегулки. Веројатно не беше многу гладен па затоа изеде повеќе. И прескокнавме цице и испи неколку лажички вода . За ручек му спремив компир со блитва, сето зелено и само што виде дека ќе му давам од тоа писна да плаче и остана цела каша
Јас комбинирам тоа што не го сака од зеленчук со некое овошје . И кај мене не јади многу количински ,а другиов месец трган на работа кога ќе има послни 8 .Незнам како ќе биде ,ме фаќа страв
И јас почнувам на работа и мене за тоа ме фаќа страв, ама мислам дека кога некој друг ќе го храни а не јас, сакал неќел ќе мора да јади. Мм вика ако плачи многу ти го носам на работа и таму ќе ти го оставам
Да и јас варам на пареа, вчера дадов ( го варев додека омекна, се надевам добро беше ) пробав вкусно Синко си го изручка без проблем, го комбинирав со Компир и Морков. Е да прашам и дали може со мевце да комбинирам? Пр. Телешко, Грашак, Карфиол и Ориз или Компир?
Од тегла. Манџичка направив, јадеме, мезиме...ги тргнам печурките на страна, за мене само, ама со мисла сум едно мало парче да дадам, пробно
Nekade imam citano na 3. God se voveduvaat Moze e gresna informacija Strasni se sumskite So ovie ne bi trebalo prob da imas
^Не би требало да има проблем ако се шампињони или друго во тегла. Овие што се продаваат не се шумски што значи не се отровни ако мислиш на тоа. Возраст - пишува над година, под услов да не се јадат свежи и да се сецкани на ситни парченца.
@danichap зa печурки знaм, штo пoкaснo, тoa пoдoбрo. Инaку 12+ се и тoa гoдини, не месеци. Немaaт ништo хрaнливo зa децa, т.е кaј децaтa немa ензими зa вaрење нa печурките. Пoжелнo е свежи. Мoјoв имa прoбaнo шaмпињoни и букoвки, aмa не ги сaкa ич, и не гo фoрсирaм дa ги јaде. Ги сечaм нa пoлoвинки или ги oстaвaм цели зa дa мoжaм пoлеснo дa ги извaдaм.
Данке не давај печурки од тегла, дај свежи шампињони. Тоа у тегла јас искрено не јадам, свежи да, ама у тегла не. Симни ја апликацијата Бебе готвач, многу е добра, таму има се.