Знам дека е 12+ затоа и прашав. Како ги приготвувате.... Не планирам да давам Кравјо млеко сега секако. Ама мислев дека вака во кашича може :/
Јас не би дала ни во кашичка пред 12 месеци, ти како сакаш. Побарај од тие кашите што се приготвуваат со вода или АД. Иначе јас никогаш и немам дадено на малата од тие што се во кутии, а колку што читав и овде некои мајки имале лошо искуство со нив, бебушите им се нафрлаа.
Ајде едно прашање, што прво дадовте на бебуш? Значи, се уште сме само на доење, па ме интересира ваше искуство. Да се дополнам, и дали прво дадовте сок или каша?
Прееска му направив компир и круша и ми ја плука, прави фаци како да ќе повраќа. Пробав само со компир иста песна, три четири лажички и толку. Можно е да ми се навикна на благичко? Некој совет?
Toa se odnesuva za pogolemi bebinja/deca koi veke imaat 3 cvrsti obroka i uzina i na koi mlekoto veke ne im e primarna hrana. Ako seuste nemate 8 meseci rano vi e za vecera.Zitaricitite so gluten,leb,biskviti glutenski,mlecni proizvodi se e polni 8 pa togas ke vovedes i tret obrok uz niv. @џунџуле ne mi se dopaga bas celata tabela.Vo sestiot mesec ima previseeee produkti.PraZ od 6 ti?-Ne bi Mlecnite se mesec porano ovde Isto i luk i kromid se porano vovedeni
Тогаш ќе си почекам уште една недела да направиме полни 8 фала многу... накнадно ќе ти се обратам за што точно се дава за вечера. Пиздрав и убава вечер
@joy1 taa ja najdov najprikladna od site drugi. Primetiv ijas za lukot prazot i kromidot, Mada i na tabelata napisale deka site namirnici ne treba vo sesti da se vovedat bidejki se premnogu. Kako i da e, da te prasam eve, sok ili kasa, sto prvodade?
Јас воведувам наизменично овошје и зеленчук. Прво дадов јаболко, па компир, па круша, па морков... Давам само каши, сокови не давам.
Можеш и обичен да свариш па после го блендираш со другото овошје/зеленчук, а можеш да дадеш и мелен ориз на Сончева долина.
Ориз имам купено од Ло Бело, супер е!!! Мислам дека е подобар и од Хип. Обичен ориз не користам сега за сега, зошто неможам да го испасирам. Понатаму здравје.
@Cka mozes obicen oriz.Jas na pocetokot kupiv melen na sonceva dolina ama ili jas neznaev da go napravam kako sto treba ili ne bese nesto vo red.Obicniot povkusen e.Barem spored mene.Zemi obicen kakov sto jadete svari go izblendiraj go so ostatokot bilo ovosje ili zelencuk mozes da kombiniras i so dvete neutralen vkus ima.