Тиквичка како да му дадам да проба? И сливи какви давате? Земав јас суви сливи па мислев да му ги сварам и изблендирам. Ок е тоа? Инаку нели пишав дека нејкеше компирот да го јаде и мислев само благо сака ама излезе нема везе. Компирот не беше вкусен, го прпбав јас и видов дека не бил добар на вкус.
Tikvicka svari i pasiraj ili blendiraj Vtor pat veke mozes so drug zelencuk da ja dades Kompirot koga se blendira bara poveke voda ili majcino mleko inaku e kako guma.Kombiniraj go so morkov(primer) Slivi koga nemase davav od hipp kasa Za suvi neznam kolkavi ste? Baska tesko mn cela kasha od suvi da dobies,tvrdi se
Уште малку 6 ќе правиме. Прееска ја гледав кашата од хип ама во состав читам шеќер, гриз итн итн, и затоа зедов суви. Мислев да ги сварам за да набабрат. Ај ќе пробам и ќе видам.
Ako sakas suvi dovolno se 2-3 da gi pomesas so jabolko,banana(primer) 'Nemora cela kasa samo suvi slivi
Nemoras Slivata ne e alergen(mn mn retko) taka da za prv pat stavi samo edna sliva so veke proban produkt.Vtoriot pat mozes da zgolemis na 2-3,a mozes i vodata vo koja se varele da go dades kako sok
Мајки кога почнавте да давате ноќни кашички? Ние сме 5+, уште пробуваме вкусови, се двоумам дали да земам baby first pap или нешто др на Хумана, навечер многу често се буди?
Како што ти пишаа. Вечера се воведува отприлика на 8 месеци. Вие сте уште во фаза на пробување вкусови а сакаш втор, екстра оброк, баш пред спиење да воведеш. Мешето не му е навикнато на детето. Наместо посакуваното, цела ноќ да ја преспива, мака може да му се створи. Некои деца едноставно се будат и по неколку пати во текот на ноќта, дури и кога веќе не цицаат и се воведени сите оброци. Јас на мое дете не би дала.
Jas denes prv pat mu dadov na humana nokna I mislam deka mnogu ja bendisa,mu imam davano na hipp no mi se isfrla brumcenca okolu ustickata
Мало е за ноќна, ако тек пробувате вкусови тоа се прави за алергија да не појави, нетолерантност, навечер не се дава нова храна. И ние сме тука некаде, за бекој ден полниме 6, пробуваме вкусови, далеку сме од ноќна. Ноќните се вообичаено со ад бисквити и според мене не се за мало бебе од 6м.
Mamicki 7 polni meseci sme. Koga se voveduvs meso i mlecni proizvodi? I so odi prvo mesoto ili mlecnite? Pozzz
Davam sokce od ovosjeto sto go varam. Probuvam i gadno e. A detevo go obozava. Barem nekako da vnese vitamini. Napolni 7m i gi proba vkusovite po 3 do 5 lazicinja ama cel obrok jok. Sega pravam kombinacii i mesam ovosja. Mesam zelencuk. Dadov i oriz. Nisto nisto ne saka. Ne saka da otvori usta. Prasanjeto mi e: ocigledno ne e spremna za hrana. Prvo. Kako da ja nateram da jade i vtoro dali ima problem ako ne pocne da jade brzo? Mislam deka ne i e vkusno... usta zatvora i ako treba nema da disi ama ne jade
Мој совет ти е да не се секираш и да продолжиш да нудиш. Колку јаде-толку. Порано или подоцна ќе почне убаво да си јаде. Син ми е пример за проблематичен почеток со дохрана. На 7 и пол месеци конечно почна да отвора уста за по некоја лажичка зеленчук, а овошје пројаде дури на 18 месеци. Дотогаш се гадеше од било какво овошје. Сега има скоро 2 и пол години и сѐ си јаде без проблем. Џабе се нервирав тогаш, сега не се секирам толку за второво, иако знае да си изеде по неколку лажички она