A spanakot kako go pripremas ,oddelno i go varis ili samo go mies?Za dva dena polni 8 ke ima nz kako da go davam ,prtpostavuvam deka varen ama kolku vreme nemam vrska .Koga se raboti za bebevo za se mn. ja tupam ili taka mi se cini
@Girl-Rabbit dodeka cekas i dr.odgovori da ti kazam i jas so dobiv soveti za spanak.Go mies ubavo i go varis oddelno oti ispustal nesto(izvi i ne zapamtiv) i jas go varam okolu pola saat(ke e omeknat ubavo,ke poznaes).
Da,sekoe prigotvuvanje na spanakj oddelno go varam. Vodata vo koja se varel,ja frlam. Svaren e koga ubavo kje omekne. Na taa vozrast,obrocite mu bea blendirani,pa blendirav i spanakj,ubavo go prifati sin mi.
Безглутенските житарки (палента, просо, киноа и амарант) исто ли се воведуваат по 3 дена или можат да се мешаат одма со овошје или зеленчук?
Јас овесни, пченкарни секакви снегулки никогаш не сум варела, ги блендирам суви и стануваат како брашно, па такви само ги додавам во кашите...
Jas i si gi kupivam.meleni polesno mi e posle za spremanje. Posebno koga nemam vreme za spremanje vecera. Samo stavi snegulki i jogurt i top za minutka imas gotova vecera
Исто и јас така давам некогаш, некогаш со млеко и банана пасирана... некако нелогично ми е да ги варам, незнам зашто.. чудно ми е кога некој ке рече варени снегулки
Кoгa сaкaш, немaм искуствo сo вaренo oвoшје, бидејќи oд пoчетoк свежo дaвaв. @mariz @M&M oвеснa кaшa се прaви сo вaрење нa oвесoт, зaтoa дoстa луѓе и ден денес ги вaрaт снегулките. Јaс цели крупни ги дaвaв, не ги мелев никoгaш.
imam ovosen caj od ribizla i cresda, moze li za skoro 12 mesecno bebe za 10 dena polnime godinka,da i dadam od mojot caj nekolku lazicki
Купив мелено просо на холе од зегин од кутиите што ср пишува на него над 4 месеци но во упатството прочитав дека се прави со вода затоа што веќе има во него кравјо млеко и малку ме замисли дали смееме да го користиме во комбинација со овошје или зеленчук? Инаку др недела правиме 6 мес. И ако да со што го комбинирате и кога воведовте втор оброк?забележувам дека не и е доволно моето млеко
Ние пробавме и тиквица. Денес младо крцкаво морковче е на ред. Ама не ми се дава само морков па ќе го измешам со тиквица, утре со јаболче може. Месо од кога почнавте да давате? и прво кое мевце дадовте?
Нели имаше некое правило прво пилешко, е сега дали прво бело месо или копан не памтам или сум грешка нешто. И уште нешто, втор оброк од кога?
ako nemas domasno pile ke vovedes prvo telesko kupeno pile nikako ne e za bebce malo vtor obrok jas vovedov so polni sedum nautro davav ovosje so zitarici a napladne meso so zelencuk ili samo zelencuk