Majki ,prethodno postaviv 2 prasanja i ne dobiv odgovor,pa sega se nadevam na 3ta srekja Utre polni malata 8 meseci-sakam lepce da i dadam,pa kazete mi prvo kako peobuvavte? Suvo lepce? Mi e strav da ne se zalepi na nepce i da se zasrknei griz isto na 8 moze neli? Kako go prigotvuvate i so sto go kombinirate?
Lepceto nikako suvo, ke go natopis vo vodicka i posle go mesas so jadenjeto griz mozes, da, so voda go pravis a potoa mozes so jabolko da go soedinis ili drugo ovosje
Ako sega na 4 vovedam eden obrok kako odi potoa za vtor? Planiram da pocnam so zelencuk rucek da ne se nauci na blacko
Mojata pocna so suvo lepce.Prvo so mekiot del mali parcinja pa postepeno i korka.Ako go natopis vo voda neznam dali ke ima vkus nekakov. Podocna mozes da i go drobis vo mandzicki,supa ,namackano so nesto. @wannaBeMomma osven kompir i morkov nisto dr ne ni mozes na taa vozrast da dades.Morkovot e blag taka da isto ti se fakja so sto ke pocnes
Тиквица зелена со што комбинирате? Со морков му иде во врат да ми ја истури, ич не ја сака. Утре ќе ни воведат други намирници па ќе имам повеќе избор. Купив амарант , киноа и просо, машала за трите 670ден платив, дајбоже да ги јаде прасецот.
Јас амарантот, киноа, просо и хељда ги варам и ставам кисело млеко и многу ми ги јаде така. Омилени и се. А тиквица комбинирам со секаков зеленчук.
Мојава не пројаде тиквица и не пројаде. Со што не пробав НЕ бре брате. Ако само ја насети малку одма на повраќање ја тера. Се откажав од тиквица, барем сега за сега.
Просото од ДМ што е, дали го мелите од кога ќе го сварите? Дали блендер го фаќа да може да го смели? Гледам дека е убаво зрно, нема лушпа ама не е мелено. Моево што го користам моментално ми го имаат смелено од продавница, а дома немам со што да го смелам.
Тиквица мешам со кромид и малку морков некогаш и со компир, ден1ес со лажица ориз тоа беше ручекот се воодушеви. Иначе амарант киноа и просо мене ми препорачаа после 10тиот месец, искуството на мојот педијатар било се почесто се жалеле мајки на негатибни симптоми со воведуање на овие намирници, повраќање дијареа... ме советување да воведам прво, ориз пченка, пченица, гриз
Зошто не сув леб? Која е поентата да го мешаш во вода, па да го ставиш во кашата? Па во самата каша ќе си се наводени и омекне.
Од кој месец те советувал да воведеш гриз и пченица? Малку ми е чуден советов искрено!! Јас колку читкам баш убави својства имаат просото, киноа и амарантот. Ти даде некое конкретно објаснување зошто не?
Pedijatarot na kerka mi za tie zitarici(proso,kinoa...) rece vaka- tie od 1god.ke gi davas,ta ne sme nie vo Tanzanija pa toa da jade sega
Пченично брашно и гриз од полни 7 а со 6 полни пченкарно брашно ориз и беби бисквити, овесни снегулки, и јас читав убави својства затоа и и кажав, и ми рече дека многу мајки се пожалиле на овие намирници, и затоа советувала да се орактикува нешто веќе со години конзумирано и покажано како добро.
Posle dva meseci otkako ke vovedes ishrana Prv obrok okolu 5 meseci Vtor okolu 7 Tret okolu 9 I taman do godinkata ima vreme i uzinka da se vovede