E od kade toa deka ne smeat da prodavaat I pticite na granka znaat deka jagodata e tezok alergen a vo kasite na hip se dozvoleni so 4 meseci.Normalno radi marketing i pogolema potrosuvacka
Ima na Hipp od 4m so jagoda?? Bozee, pa mislev kontrolite im se golemi,taka firma da se kocka so zdravjeto na decata? Cudno, Od koga se vovediva glutenot?
Мене во аптека ми кажаа дека има хип со јагода за 4м бидејки во странство се воведува порано, ако не сте приметиле па многу каши не се прилагодени за возраста на децата кај нас...
Mami nekoja od vas d ami aze na 8 neseci kolku ad mu davavte i na kolku sati? Vcera bevme na vakcina pedijatarot mi rece se da davam osven grav,riba,zelka. Jas ne se soglasuvam so ova .....ali cisto da vi kazam za ova iskustvo. Prasanjeto mi bese za AD kolku i na kolku casa. Denovive sme malku haoticni. Ili dali znaete kolku mleko po kg odese?? Inaku znam deka sekoe bebe individualno e i razlicno ali vasi mislenja
Jas na moeto i davav kolku saka,najcesto pola tegle od 180 g. Osven koga voveduvavme novi produkti togas nekolku lazicki. Ete i sega so mesoto treba 50 grama,jas stavam kolku sto mislam od prilika
Денес надвор ручавме, изеде цела тегличка, мада на 2 пати, првиот пат му се приспа во Систина и заспа, во молот ја дојаде. Утре ќе правам брокула со палента само. Ја форсирам оти ја имам и да не ми прецвета, а многу е убава. После карфиолче, таман викендов блитва да набавам. Знаете ја има по пазариве? Нас Докторот ни препорача да намалиме на млеката а да воведеме втор оброк и еве ни успева два дена по ред. И нормално остана доста мајчино и го смрзнав. Нека има само за смрзнување, ќе тераме вака со молзење додека има млекце.
Паскалов. Точно еден месец бевме дамо со појадок, после воведов ручек. Почнавме на 5ипол со овошје за појадок, на 6ипол ручек од безглутенски житарки и зеленчук.
Odamna me nema vo temava, primete me nazad Kako da vovedam jatki? Leshnici, orevi? Mi treba ideja. Meleni vo nekoja kasha, ili? Kikiriki od koga i kako? Nie sme 19meseci.
Kade mozam da ja najdam tabelata za vnesuvanje novi namirnici po meseci? I od kolku pocnavte so probuvanje vkusovi, kako ustvari pocnavte so kasicki,vo koj den od denot davate? Mene se ova nejasno mi e iako sme mali uste 3m. Plus deka imame atopicen ni rekoa da se vnimava mnogu na hranata koga ke se pocne zaradi alergii, eve na aptamilot mi pokaza alergija.
Mami redovno ve citam, ne sum nova na forumot pa aj i jas da prasam nesto.Znam deka sekoe kaj sekoe bebce e individualno,no me interesira bebuskite od 8 meseci kolku kolicinski jadat na eden obrok i po kolku pati cicaat/pijat mlekce vo tekot na denot Fala vi
Simni Bebe Gotvac imas se. Jas davav nekolku pati sokcinja na 3m i pocnav so dohrana pred 1 nedela. davam za rucek okolu 3.30 zavisi koga piel mlekce. dadov tikva i morkov. super prifati jade po cela teglicka od 125gr. Poveke ke vnimavam na alergenite produkti ponataka. a so ovie ne
Gi citam sega majkite od rublika deca- nejadennje na deca. Da vi kazam neznam so moevo bebule sto e ama poslednive denovi nisto nejke da jade. Dorucekot ovosje go jade, no ne sekoe. Mleka se slucuva da ostavi po pola. A rucek ne bre brate nejke. Po tri varijanti pravam i nisto. Palenta si jadese sega ni toa. Denes i napraviv so mocarela i malku putre, ne ja jade. I obicna ne. Davam kapki za apetit i tie nevrsat rabota. Slabo jade, se tesam deka zabi se vo prasanje.
Ili zabi ili period... jss vcera ja odnesov na doktor poradi nejadenjeto. Napravivme i redoven pregled. Doktorot rece deka veke ne e ni strasno ako padne hemoglobin oti e veke golema. Nejadenjeto e period rece i deka ke pomine. Pocnuvame i so tret obrok. Site zitarki i mlecni proizvodi i plus nekoi zelencuci. U prevod ke se molime na 3 pati. Meso i zolcka isto. Iako telesko veke jade. Za finger food rano ni e. Nekako povesela izlegov od kaj doktorot. Mi dade nadez deka ke jade i ne e strasno. Kacila 100 grama za eden mesec i 2 cm dolzina. Poleka ke bide vo granici oti imase poveke kilaza. Si sedna na vagata i si placese sonce Kazete mi. Kravji jogurt i kiselo mleko? Koja kolicina se dava? Ne uspeav da slusnam oti se rasplaka.
Epa se izdolzila baagi lepoticata, nemoze i kg i cm ) koga imaat naglo rast treba d3 da se pojacaat? Kolku i davas? Sekako so konsultacija kolicinata nemora vo gramovi da ja meris, po edna lazica za pocetok kolku da ja razvodnis palentata na pr ili spanjakot.
D3 давам еден ден 2 еден ден 3 капки. На 9 месеци пак контрола. Досега 23 цм има пораснато. Не знам колкичински дали е ок да давам кислечо млеко да речеме 50 грама со палента 50 грама. Мислам дека сака кисело млеко. Така може ќе и бутам и друга храна па полека се ке пројаде.