Според тикерот немате уште 4 месеци, прерано ви е, особено ако е на доење. Не брзај, гледај до кај 5 бар да бидеш на доење. Нема потреба од брзање. Ако си запнала почни со јаболче, крувче, морковче, тиква, банана, слива, праска, кајсија , тиквица. . . По малку па ќе воведуваш по цели оброци.
Pa ne e kraj na svet,ne e rabotata za paganje u nesves.Jas golemata svoevolno ja odbiv na 8,5 meseci od doenje a bebevo isto ke go odbijam na taa vozrast i tvrdam deka ne e voopsto strasno ako ne se doi 24 saati.Ne e moralno dete da se doi do dve,tri godini,tuku sekoj kako si smeta deka e dovolno.Plus na taa vozrast bebinjata veke treba da imaat tri obroka i dve uzinki pa cicanjeto se sveduva na minimum.
So nesto sto saka da jade paskanat, tikvicka, morkov...malku vodicka ili kiselo mleko ili 2-3 kapki limonce i ke krka Jas davam crven kompir - batat blagicok e
Kraj na svet ne e posebno ako bebeto i ne saka mn da cica. Kako golemiot moj sam se.odbi na 10m. Malovo saka da cica i ne planiram da ja odbivam uste nekoe vreme, ima 14m pa zdravje neka cica do 2g. Ama pak so sila da gi odbivam pred 1g posebno mene mi e nekako rano neznam, sekoj si znae za sebe i za svoe dete. Inaku se soglasuvam so @joy1 3 obroka i 2 uzinki se.mnogu na 8m. Na 14m nemam bas 2 uzinki dopolniyelno na 3 obroka. Koga kako
Нека не те лаже ѓаволот да ставиш лимон. Не го пасирај компирот со блендер, го прави леплив и не го јадат, или ако пасираш стави повеќе водичка. Ако не сте пробале да мешате палента со праска да пробате, закон комбинација, беба да и оставев ќе изедеше триста грама. Само не знам дали му е од кокосовото ама ми бљуцна, прв пат така, затоа денес не ставив, а утре ќе пробам пак, може и не го поднесува.
Na 4+ e mal i za palenta i za praska i za kiselo mleko.Zatoa dzabe pocnuvate tolku rano so vkusovi koga ste epten ograniceni so kombinacii
За две недели ќе полниме пет и планираме со пробување на вкусови. не ми е јасно како оди, 3 дена пробува на пример јаболко и после 3 дена пауза и после нов вкус ??или континуирано се продолжува? И кој намирници се дозволени?? И дали варени или на пареа?
Jabolko,morkov,krusa,sliva,kompir,oriz.Davas 3dena po red jabolko I sledis reakcija,ne pravis pauza.Posle 3den od jabolkoto davas morkovce(jas davav 2 dena morkov I eve den denes 1 do 2 pati vo nedelata davam poveke ne),po isprobanite veke jabolko I morkovce davas mesano jabolko I morkov kasicka,pa potoa sleduva slliva 3dena,pa 3dena kompirce I pak mesas od koga kee vi bide veke isprobano I ova. Kaj mene obicniot kompir ne go saka povraka,samo batat mu davam. Inaku me interesira I mene za jajce sto I kako e procedurata.
Se voveduva zolcka okolu 8 mi mesec A belka so polna godinka Prvo 1/8 od zolckata pa 1/4 pa polovinka i na kraj cela
Збунка сум напраила, за другите се однесуваше тој дел, не за мајката со 4месечното бебе. На исто мислење сум како тебе, 4м е премало за да се почне и со сокови а не па со кашички.
Nemislev limonada da napravi tuku 2-3 kapki ))) mnogu panicenje nema potreba pomesan vo nesto e najzdrav vitamin C i ja sozdava najdobrata baza vo organizmot za bakteriite i virusite da begaat.
Probaj so batat blag e ti spomnav i pogore i poveke vodicka kako sto ti kazaa da ne lepi na napceto, tikvickata moze da mu go napravi vkusot podobar ko ke ja vobedis