И ние сме 4+ по препорака на пед. ке почнеме за десетина дена со пробување некао сл абичко ми е 6.400 е. твоето колку е
И ние сме толкави 6500 ама до 5 месеци мислам ќе ја дуплира родилната па си викам ок е. И јас викам слабичко е спрема други ама секое дете различно си е. Педијатарот ми рече на 4 и пол да почнам со некои вкусови, но не повеќе од два неделно. Компир ми рече исто подоцна. Ама јас сакам да почекам барем до 5 полни.
Исто и јас не ми се дава пред 5 , иако викаат и на 5 е рано . ама јас ќе почнам. планирам со јаболко и круша првата недела. после втората морковче и слива за шонатаму немам идеја а и ограничени сме со вкусови.
Да можеби и 5 е рано ама дека така послаби си викам од 5 да почниме па дури пробаме вкусови и од 6 еден оброк да има. Затоа и тука прашав што даваат мајките на почеток па ќе ни помогне некоја.
Ako pocnuvas so pet meseci mozes jabolko krusa sliva tikva i banana od ovosje Od zelencuk kompir morkov i tikvica
Вчера за прв пат во овие медец дена фрлив кашичка, палента со банана, нешто што вообичаено го јаде со сласт. Ништо не сакаше да вкуси, многу го болеше јазичето. Изеде малку тиква, прв пат дадов тиква од тегличка, ужасно нешто, ич немаше вкус, да не зборам дека мирисаше на плин, брерр, не би купила никад кашичка, оваа ми ја донесоа на поклон. Денес се врати во нормала, сабајле јадеше јаболко и крушка, за ручек карфиол, компир и морков со малку маслиново.
@joy1 почнав и јас со овошје па продолжив со зеленчук, не ррков дека солена храна е зеленчукот туку кажав што рече докторот во емисијата, инаку напротив ќерка ми сака повеќе зеленчук од овошје јаде едвај 80гр а зеленчукова каша јаде по 180гр и имам воведено тиква морков компир батат вројула карфиол спанаќ и лук и кромид за мирис, па правам комбинации и со месо и со ориз и палента, а овошјето се едно исто, праска ќе дадам утре ќе видам како ќе биде. А за сол и шеќер не ставам и не ми е во план до 1 година
Zolcka so sto da ja kombiniram kako bi mozela da ja " maskiram". Nemozam ni osmina da i dadam za pocetok, ne mozam ni kako nov vkus da ka dadam, odma na povrakanje ja tera. Inaku prviot obid bese so zelencuk sto go saka voobicaeno, morkov, piperka,kromid, luk itd.
Palenta 6 meseci Biskviti glutenski 8 meseci drugite od 6 meseci Griz pcenicen 8 meseci Pcenkaren 6 meseci
A koi biskviti se bezglutenski? I so sto gi kombinirate? Palenta davam so polni 6 so spanak, so jabolko utre so praska ke probam
Majki da prasam, Jas neznaev deka taka treba da se voveduva zolcka tuku dadov 3 dena po malku da proba zarafi alergii.E sega pr.utre m9ze li da i dadam 1/4 vo zelencukova kasa? Ili kako bi ja kombinirala ?
Чисто жолчка даваше? Не се давеше од неа? Можеш и во солено и во благо да ја ставаш, ако јаде млечна каша и во јогуртче, кисело млекце. Можеш со зеленчук.
Ja izmesav so vodicka i super si ja izede.a mlecno uste ne davam nisto,pedijatar mi rece od 9meseci.pa sega ke probam so zelencuk ,planiram za 1nedela kiselo mleko da vovedam pa so toa ke kombiniram.