Mene posledna nedela od 8m mi rekoa. Deneska 1 cela izedena za pojadok i poveke od pola za rucek uste vecera ni ostana za deneska.
Како да спремам ориз или палента со мајчино млекп како млечен оброк? Имам ориз на хип и секогаш трчно ми излева а по упатсво правам
Kupi si gotov oriz vo zrna povkusen e Vari go najobicno vo voda i izblendiraj so ovosje ili zelencuk Palenta isto se vari vo voda 100ml voda odprilika ide golema lazica palenta.Ako e mn retko dodaj palenta i nonstop mesaj.Tolku e
Да да ама тоа со вода сакам со мајчино млеко како млечен оброк да го дадам оризот, а со овошје не го јаде ниту со ад, а знам дека мајчино не се вари
Na morto mu se vcrvi okolu okceto nad uvceto i na vratceto i toa samo na desna strana. dva pati Mu pomina negde 5 do 10 min po jadenjeto
Da ve prasam-moze li zolcka so karfiol+brokula+pcenka ?! Do sega zolcka dela ne sum mesala pa neznsm dali odi vakva kombinacija?
Ќе свариш најнормално како што вариш ама погусто, ќе се олади малку, да можеш кога ќе допреш со рака да не ти е жешко, па ќе го додадеш млекото мајчино, друг начин нема. Јас така планирам да давам.
Едно блиц прашање: Прв пат ќе воведам палента. Со што најмногу одговара? (Знам може да мешам со овошје/зеленчук), но вака како за прв пат најмногу со што би јадела беба за ручек?
ние имаме време за започнување со храна ама мене нешто не ми е јасно . Значи ако на 6+ почнам со исхрана и прво јаболко пр. бебето сигурно ќе касни 2 лажички , другиот ден исто , третиот 3 . па нов вкус па пак три дена е сега како успевате да искомбинирате работи на 6+ ? и дали после оброкот повторно давате млеко ?
Primer prviot den 2 3 lazicki jabolko, posle polovina i tretiot den moze i celo ( ako go izede ok, ako ne nikomu nisto ). So kombinacii ke vidis otkako ke probas se' poedinecno. I posle ke si kombiniras sama, jas po 2 do 3 raboti max. Primer jabolko/tikva i banana. Mleko davam posle obrok ako vidam deka ne e donajaden, a ne mi ja jade kasata. Znaci bebeto samo ke ti kaze. Kaj mene obicno taka e, po kasha si cica posle kratko. Tecnost mu treba
Od prv den davam kolku saka no ne poveke od edna mala teglicka hipp 125gr. Plus prvive produkti se nealergeni. Ponataka so visoko alergenite ke voveduvam po "pravila" i vnimatelno
Sekoj produkt se voveduva vo lazicka dve na pocetokot.Ne se potpirajte deka ne se alergeni.Na edna majka tuka bebeto mn loso reagirase na banana,povrakase vo mlazovi I ne samo radi alergii..nekoi produkti pravat grcevi,gasovi,bolki vo meseto baska sto na crevata im treba vreme da se naucat postepeno na nov vid na cvrsta hrana. @wannaBeMomma neli tvoeto imase alergija posle davanje na jabolko koe vsusnost ne se smeta za alergeno?