Среќа твоја за твојот педијатар неможам а да не кажам дека не се сите исти зошто јас кога и се јавив на мојата да и кажам дека детето не сака да пие млеко знаете што рече само има криза ...ништо друго,барем да речеше донесете го на преглед или почнете со кашички било што да кажеше освет тој збор криза.Ние со маж ми го молиме додека спие да испие барем некој мл млекце на колена сме го молиме.Па бевме во државната болница кај друга докторка за совети и ни рече ќе почнете вака до кашички па со млекце да мешаме со банана се за да го прими минималното количество.Секој педијатар не е така ажурен
Морков, компир, тиквица, тиква, брокула, пашканат, батат. За кромид и лук не се сеќавам дали дадов од 6 или 7, се мислам 7+.
Добро мајки, кога почнувавте со дохрана, ви голтаа ли бебенцата како што треба? Моево на секоја ставена лажичка во уста , одма све плука надвор..... Што би ме советувале вие?
Значи дадов круша, јаболко, тиква, слива, морков, компир....све плука, а секогаш и давам кога е гладна... Инаку сме 5+
Јас и давам спанаќ 6 + омолен и е со палента го давам и со пола чешне лук. 100мл вода со една супена лажица палента правам, настрана варам околу 100гр спанаќ со пола чешне лук потоа заедно блендирам и капка две маслиново или малку путер. Немало проблем ни со варење ни со столица 3 пати имам дадено.
Течно го правам , намерно за да голта само, но не...ни тоа не помага, све ми враќа назад, све плука. Од самиот почеток правам потечно
@simonka93 kako ste vie so dohranata? golta li tvoeto? nam tuka taka ni bea blizu bebusite ako ne se lazam ?
Јас од завчера почнав со кашичка, компирче, тогаш и вчера по малце јадеше, плукаше по малце денес така поубаво ама си голташе супер... Денес полни 5м. А претходно давав сокче,може и тоа влијаело подобро да голта. Давај му по ептен малце, смени лажиче...тоа ми паѓа на памет
Е знаеш што...јас па сокче не дадов, намерно... Си помислив да не ми бара потоа само сокови, како што беше со големата , па она после без сок не можеше да заспие...
I mojata taka. 8+ e i uste pluka. Retko da izede kasicka. Pravev tecno gusto toplo ladno mesano.... nisto