Плазма најдобро да се воведе после година, ама ако не можеш толку да чекаш барем почекај до 10 месеци.
Kravjo mleko ne bi dala ako si go cuvas doma,a ako moras od 8 meseci da go nosis vo gradinka i poveketo kasicki gi pravat so kravjo mleko sto ke napravis???Ke reces da ne mu davaat pa neka sedi cel den gladno taka?
A ako e alergicno mozat odstapki da pravat? ili i na deca alergicni davat kravjo? Od tolkav izbor izbiram da ne pie Golemata odese u gradinka a mleko ne propi nikogas.Jas sum 30 god i mleko isto ne pijam voopsto,nitu pak maz mi. Toa e nash izbor i se drzime do nego bidejki taka smetame deka e podobro.Resenie ima za se v procem kako i izgovori deka nesto nemoze da se sredi.
Во се буквално. Мали поише јаде со овошје ама слободно стави му тиквица, морковче, брокула, карфиол, само немој компир оти исто ќе му дојде. Некни јадеше со брокула, морков и авокадо, дур ги варев беокулата и морковот ставив малце маслиново, оладив малце, измиксав со авокадо зрело и излапа се. А од овошните банана, кокосово и авокадо, фејворит комбинација му е. Денес ние на мени палента со блитва и маслиново. Појадуваше праска, слива и банана, секогаш комбинирам храна која гомпротерува со храна која го стега, полн тањир излапа.
Epa golemata odi od 8,5 vo gradinka i kompir do godina mi povrakase vo mlazovi pa koga kazav vo gradinka da ne i davaat pak i davale.A za mlekoto sekoj so svojot um,ti ne davas,drugi davaat.Jas na primer sum protiv gotovi kasi,ne gi davam a drugi samo so toa si gi ranat decata.Sekoj za svoeto dete si znae.Ti ne pies kravjo jas sum izrasnata so nego od mala,pa nit anemija nit butur.Zdrava,prava fala Bogu.
Jas da Vi kazam nesto najdobronamerno.Na malata i dadov kravjo od devet meseci(najgolema zivotna greska).Sega po nekolku godini non stop mi e bolezliva ima alergija na histamin i zelezoto non stop i e na granicaSo malovo neznam shto ke pravam seuste imam mleko ama kravjo od tetrapak nema da dadam.Dr najmnogu me iznacudi maticnata mi veli pocni so mlecni kasi.Jas i velam so kakvo mleko da gi pravam oti dosega ad osven na pocetokot dva tri pati nemam ddeno mi veli so kravjo.I sega?
Zavisi od dete.Golemata od 8,5 e na kravjo pa nit alergii nit anemii eve ja 4,5 godini ima,zdravo pravo dete.Sekoj organizam e razlicen i razlicno reagira na hrana.Golemata do den denesen ima problem so kompirot a maliot eve go nema gajle.Se e do deteto a ne do drugoto.
Mozebi e taka @ivi1987.Jas mislam deka prerano pocnav so kravjo.Kolku poveke covek cita po internet tolku poveke e konfuzen.Daj Boze na site da ni se arni decata.NiKoja majka ne mu misli loso.Aj zabegav jas.
Малце понежно со одговорите ако може, и покултурно. Тоа сакаше @ivi1987 да каже. Осетливи сме, затоа сме понежен пол Гледавте за доење сега на Телма? Од мајкине да не беше некоја од вас?
Авокадото ни е омилено. Ама баш со се си го комбинираме, поготво со банана. Fav combo Ете со компир само не мораш. @wannaBeMomma јас не мерам, колку ќе изеди толку. Што ако сакаш 150 гр да дадеш, а тоа едвај 60 каснало. Така да кај мене е кога сака колку сака. Исто и со доење, нит саат гледам нит темпирам кога како што!
Сто членки побараа мислење од Џој и сеа ако не ви се свиѓа одговорот одма скокате. Факт е, кравјото, особено тетрапак не е храна за 8ипол,9,10месечно бебе и точка. И после членки не пишувале, се повлекувале, е ќе се повлечат што да праат. Кога поставувате прашање очекувајте и позитивни и негативни одговори.
@joy1 што мислиш за домашно кравјо млеко, од проверени и сигурни луѓе и храната со која ги хранат кравите е проверена и сигурна?
Mislev na pogolema kolicina. na primer ja meram so hipp kasicka od 125 gr.i ne mu davam poveke od toa
Др. Груевска од гастро на детска клиника на емисија имаше кажано дека подобро е тетрапак од домашно, као поради тоа што тетрапакот е пастеризирано млекото. Ама не знам искрено, па нели и домашното со варење се пастеризира. Иначе не е битно дали е домашно или тетрапак, кравјо не е најсјаен избор за мало бебе. Знае така добро да зезне органи за варење и црева, тоа да се чудиш на кај си фатил.
I jas pocnav mnogu rano so kravjo so golemata.Togascja odbiv od doenje i pocnav da i davam kravjo zosto pocna vo gradinka a na adaptirano mi bese alergicna.Sega so maliov moram istoto da go napravam zosto za zal od 8 polni pocnuva vo gradinka a zavisen e od cicanje pa moram da go odbijam zosto e 24/7 na cice,denje,noke i imam golem problem.Sega se uci na vkusovi pa za mesec i nesto i kravjo ke mu dadam.
Реално ако правиме муабет, прашање е дали млекото во тетрапак е воопшто кравјо. Еве дома имам битолско,никаде не пишува дека е. И плус, ако е кравјо како може да има рок на траење со месеци? Пак ќе речам, ако не ви се допаѓа нечие мислење или совет, имате педијатри слушајте си ги