И мене тоа ме интересира некој викаат 7-8ми месец вчера докторката кажа помеѓу 4-6 месец. Да незнае човек како е најдобро.
Јас од тинекс деликатесниот купувам. Работи еден млад дечко и кога ќе му кажеш дека е зе бебе ти дава свежо телешко од цицалче односно теле кое уште не јадело туку е на цицање до 4м возраст без мрсно и без жили. Може и да ти каже дојди утре ке има ново. На 7 се почнува со месо, на 8 со млечни на 9 со тестенини... Ние со вечера на 8 почнавме оти имаше повеке килажа додека беше на еексклузивно доење. Пилешко сега најдов домашно и сега ќе дадам. Иначе откако сум бремена до сега оти дојам и јас не јадам пилешшко за да не дојдат хормоните до малата. После ќе се чудиме на менструации у 3то одделение. Или машки со цицки. др Грујовска беше на ТВ рече од 4-6 месеци гутен а јас до 6 само доев. на 8 воведов глутен. да ви кажам толку ми е мака малава што на 3 дена може да се случи цела кашичка да изеде, и никогаш поретко... кај неа не зависи од тоа дали е вкусно, туку до расположение. Чудно највеќе јаде после цицање.
Инстат кашите на хумана ги користел некој и од кога. Добив на подарок, па ме заинтересира. Пишува може од 6 месеци.
@Cka a kakvi testenini davas za vecera? jas sega ke vovedam vecera i neznam sto da i davam?! imam vovedeno samo proso,palenta,lepce,griz i lobello biskviti
Уште немаме 9м. Јас чекам прво доктор да рече може, па после. Досега сум дала просо, палнта, ориз, гриз, пченка, овес, амарант. Леб уште не сум и не знам како се дава.
Јaс нa првoтo му дaдoв млечни прoизвoди нa пoлни 6 месеци. Глутен вoведoв нa нецели 7 месеци, пo сoвет oд педијaтaр. Чуднo ми е штo сегa пoдoцнa се вoведувaaт, aмa aкo е тaквa препoрaкaтa oд педијaтрите, вo ред. Инaку тoгaш читaв декa е нaјoптимaлнo глутенoт дa се вoведе вo периoдoт меѓу 6 и 8 месеци. Пoрaнo или пoдoцнa не е препoрaчливo, aмa не се сеќaвaм зoштo беше тaкa нaведенo. Кaкo и дa е, кaкo ќе прaвaм сo втoрoвo не знaм, нo уште не се зaмaрaм, рaнo е.
Pcenka i oriz i jas gi davam(zaboraviv da pisam). a lepce prvpat so vodicka i go dadov da ne se zasrkne a sega ja pasiram kasata i vo nea ronam lepce i omeknuva i jade(nekogas pravi kako da se zasrknuva ama si jade). @Rabbit pa i ja bi da pocekam do 10m.za testenini ama aj pak ke se konsultiram so pedijatarot narednata nedela
На моја приателка бебето и е алергично на сите млека, а нејзиното не му е доволно на бебушот и почна со јадење од 3 месеци по препорака од некој си најдобар педијатар и и рекоа пополека од 5 месеци да му воведе се на бебето и дури и месо јајце освен млечни производи,јагода и цитросни овошја.И ич да не се плашела и рече немало врска ако се внесело глутен порано,што би кажале вие за ова некое ваше искуство?
АБЦ крем сир, од кога почнавте да давате? Ние сме 11,5 месеци и купив пред некој ден, ама се мислам дали да дадам зошто гледам има и сол во него. Или има некој што е без сол?
Iskreno sekoja godina sto se vika kazuvaat non stop razlicno. Ja koa sum se rodila use od prv den vikale po malku vodicka posle ne pa pak da i se taka..pa taka i za site drugi raboti. A cim e kazano toa sigurno ne e od rakav tuku e potpreno na medicinski istrazuvanja. I iskreno se soglasuvam so ova do negde. Konkurencija si se jadat megu sebe medicinarive. Vo sekoj slucaj pedijatrive sigurno znaat poveke od nas majkitr zatoa sto sledat najnobi istrazuvanja, kongresi i sl. So cest na isklucocite sekako
Тоа и го воведоа заради што за кратко време крвната слика на бебето ке била ужас зошто ке било само со зеленчук и овошје. Сега за сега добро им оди.
Jas mislam zenata pisa OSVEN citrusi i jagoda. Koj videl maka so nejadenje i uzasni alergii na malo dete se ke napravi samo da stavi nesto vo usta.
Pa na 4-5 meseci e najnormalna rab na svet bebeto da bide samo na mleko majcino I eventual no ovosje I zelencuk Mn neblagodarno e predvremeno da she tipuva deka krvta ke oslabne poradi to a Neli misli toj lekar za mozni alergiski reakcii ili mozebi tegobi so zeludnikot.Se si IMA svoe vreme I period koga I zosto da she vnesuva @TheSecret баш кај бебе со страшни алергии се се воведува мн покасно а не порано
A dokolku majkata nema mleko dovolno i bebetp ne kacuva kilaza dovolno a alergicno e na site ad ili neke da go pie sto togas sepak mora da se bara nekoj nacin. E sea ne meso na 3 ili 5 m tyku neznam ete jabolce banana, nemoze taka da go ostavis.