мене ми рече педијатарот , кисело млеко,месо може од 6 м , нели е рано какво кисело млеко а нели кравјо млеко не се дава а кисело може ,која е разликата ?
Do 5 veke bi imale obrok, na 4 polni ke pocneme so probuvanje nema cela kasa da ja jade. Ajde ke kaze pedijatarot.
Dajte link od nekoja po-BOGATA tabela so namirnici za sto moze da se konzumira spored meseci. Imam edna od ringeraja mislam deka e ama apla oskudna mi e .
сигурна ова табела ја имаш и јас сакам некоја друга но тешко мене кскмшо ми кажа педијатарот можам се да давам хехе дури и месони кисело млеко а 6 + сме
Joy Daj druga,rekov jas bosh marka e tabelava 5namirnici ima .Jas nemam iskustvo ....I taka Se isto pa isto kutro bebe jade ,kazete barem od licnoI.Sto davate
Zdravo imene me interesira denes prpat pocnavme i dadov kasa od jabolko kako da prodolzam inaku sme 6 mes
Јас еднаш споделив табела како најприкладна од сите што ги најдов. Еве повелете повторно. Со мали измени може да е многу корисна
Банана, тиква, ориз, тиквица, морков, круша (иако кај некои прави грчеви крушата) компир, просо, од тоа што го има сега. Слива, кајсија, праска може исто, ако најдеш смрзнато од некаде или ако имаш.
@џунџуле на синко пред некој ден мајка ми му испекла јаблока и му дала јас не бев дома и тој покажал интерес за јадење голтал и барал уште е сега не знам дали да продолжам да му давам пробување вкусови иако аме 4+ на екс.доење?
Јас сум со став дека до шест месеци е добро да се дои само. Инаку, печена јаболка знам дека прави тврда столица, ако сум грешка нека ме поправи некој, па затоа повнимавај како ќе реагира. Кога веќе сте почнале да давате цврста храна, ако планираш да воведуваш оброк на полни пет, полека зголемувај количина. Јас некаде на петтиот ден и дозволив да изеде колку сака. Мене ми беше страв наеднаш поголема количина, бидејќи после ќе има мака со какање. Ама секое бебе е различно. Ќе си процениш сама кога колку може.
а мојот одма се искака вајда едо детето до сега ми се случи еднаш или два пати да не ми кака преку еден ден.
Добро утро мајки. Е сеа вака, ние сме само на доење, вода, чајче. Малата пошто кма брз раст и развој 3+ и од родилна 3300гр сега е 7340гр. Бевме на контрола кај Сајковски, ни рече да почнеме под итно сокчиња и за десет дена кашички, почнувајки од зеленчук. Е сега, јас поима неам како и шо оди тоа,полна сум прашалници. Еднаш дневно кажа, замена за еден подој за ручек време, а колку грама, како, шо да спремам, кои зеленчуци ств незнам...
Па да, секое дете е различно.Ете за крушата некој се жали дека тврда столица правела, некој дека лаксативно им делува. Ти ептен нетрпелива за дохрана уште од два месеца прашуваше. Ќе си приметиш по детето, одлуката е твоја секако. Само внимавај на намирниците кои ги даваш.