@Верче4 јас пак сум повеќе за природни,колку што се може. Купечките имаат конзерванси и имаат и состојки кои се воведуваат покасно,а на нив пишува 4+. Јас уште од летото замрзнав праски и сливи,а го дохранувам веќе две недели. Да,малку се состојките, ама ќе комбинираш некако
@Верче4 ако немаш немора да даваш праска и кајсија веднаш .Давај тоа што имаш.Ако ептен мн сакаш тогаш купи хип чиста праска чиста слива или чиста кајсија и мешај со тоа што имаш свежо
Sto ke kazes -jas pravev kompoti od slivi, krusi, praski vo tegli se vakumirani sokot e preubav isto i ovosjeto no stavav i po 2 laz seker dali da i davam ili ne
Lele mami me zagrizivte sea nie cicame i slabicki smepa zatoa od polni 4 ke pocneme poleka da voveduvame dr hrana za da kacime kilce plus
jas ne bi davam rafiniran bel sheker bar do godinata no sekako izborot e tvoj. Vsusnost kolku meseci ste neznam? apropo muabetot dali e podobro kupeno ili domasno.Domasno definitivno.Ako vi e strav od prskani plodovi,probajte da odstojat vo voda so soda i ocet pa isplaknete i dajte na bebus.Birajte na izgled po grdo ovosje,ne onie ogromni svetkavi jabolka(primer). kashite gotovi se pasterizirani za da sedat po cela godina na raft.Zamislete spanak stoen godina dena vo tegla pa moze i poveke.Plus se termicki tolku mn obraboteni sto ne veruvam da ostanuvaat kojznae kolku hranlivi materii vo niv.
Гледам секогаш да дадам домашбо правено, инаку не сум против купечките. Бркаат работа во многу ситуации. Но генерално сум за домашно. Инакѕ, вакво такво, па не треба ништо да јадеме. Јас сум сто посто убедена дека веќе не постои здрава храна, па затоа обично бирам најмало зло.
Од 5 месеци почнавме со пробување на вкусови бидејќи многу слабо качуваше на килажа,сега кога наполни 6 има ставено само 100 гр и педијатарот ме советуваше да му давам и вечера ,житарки ,бидејќи слабо напреднува и веќе 2 недели станува на 15 минути за цицање.Совет?Инаку сме само на цицање и сметам дека е рано за вечера а ад не смеам да му дадам бидејќи има дерматит поради страв од алергија
А оброк заменивте или само вкусови пробувавте? Најлогично ми е доручек прво да се воведе, па ручек, па ужина измеѓу нив, па вечера на крај.
Da ve prasam od koi ovesni zitarici kupuvate i kako gi spremate? I blitvata se sprema isto kako spanakot neli? (Nikogas ne sum jadela blitva
Овезни снегулки купив едни од ДМ не сум и спремила сеуште. Блитвата не ја правам како спањакот, ја варам со сет друг зеленчук ( за спањак треба посебно варење)
Заменивме и оброк ама постојано е гладен, не спие , постојано цица а малку качува на тежина затоа ми рече педијатарот да почнам и со вечера му дадов 2 пати ама гледам дека е исто пак се буди постојано и не знам што да правам
Околу будењето, и моево не спие, навечер се буди за цицање. Не знам колку е репер тоа за гладно сито, бидејќи ние супер напредуваме. Цица во 07ч па во 9 има оброк и јаде 150мл ретко до 200. Во 12ч цица и после околу два има ручек и сега скоро воведовме втор оброк па јаде окилу 100мл. После околу пет следен подој и натака подоитњ,е секога сака.
И нас ни препорача педијатарот пред месец време вечера ама не дадов И мојата станува по 5-6 пати навечер,и мислам јадењето нема никаква веза со тоа Скоро на секоја мајка децата се будат во ниедно време по безброј пати Сега воведов и ручек 7+ сме и пак се буди Замисли на возрасните не им е добро кога вечераат а не пак на бебенце мало Тоа е моето мислење Ќе дојде време и за вечера
Pa sakam ovesni da i kupam.mi rekoa nekoi na Vitalia imalo pa da vidam vie sto davate. Ja pa ne stasav da vidam deka si pisala i eve posebno ja varam.ama denes prvpat ke proba i moze ke i dadam cista 2-3 lazicinja.a utre so zelencukot ke izmesam.fala ti
И јас мислам дека е многу мал за вечера и не сакам да давам ама пак постојано се буди буквално на 15 минути а јас не сум спиена не знам колку време и веќе не се осеќам способна за ништо