Пилешко купив домашно, у понеделник ќе дадам. Досега немав и само телешко јадеше. Бисквити како давате? Јас веќе и глутен давам така што не се проблем какви се проблем ми е како Страв ми е да и давам да грицка.
@ines.h ако немаш воврдено глутен купи лобело 195ден 250гр јас и ги давам со овошје од самото докче од овошјето се топат.. @Cka какви бисквити користиш? И јас воведов глутен па може да сменам сега. И ги давам со овошје или со ад млеко
Studenicani. Od edna baba. I nedelno po 5 jajca zimam. Mi go iscistila pileto top. Jas se plasev da ne mi go dade perduvesto ili krvavo.
И јас ќе купувам домашно пилешко. Телешко ќе видиме некаде свежо каде носат. Сакав да прашам зајачко од кога може? и рибешко исто?
На едно од предавањата во систина сајковски кажа дека зајачкото месо било најдобро и препорача прво да се воведе
Овие ло бело Овиe lобелло јас ги кршам со рака во овошна каша и сами се топат а може и во блендер коа ќе правиш
Jas koristam Lobello biskviti i gi potopuvam vo ad mlekce ,omeknuvaat i posle vo blender so ovosjeto za da nema parcenca. @TheSecret mora da jade sekako.Sega neznam za drugite -jas prviot den davam cisto (i kromid taka proba) po 2-3 lazicki.Naredniot den moze 5-6 do 10lazicki i 3 den kolku sakase.Ke si davas odsabajle i na tolku malku ne daj boze i da ima reakcija mislam deka kr bide ponimialna(neka me popravi nekoj ako gresam).
Drugiot vikend zdravje boze ke pocnam. Odsabajle sama sumpreku nedela pa strav mi e vaka mm ke e doma
И јас ја давав жолчката како што пишала @Annath ...мислев дека грешка сум направила што така сум ја давала,ама замисли кога ќе стасаш до половина три дена по ред да му даваш половина жолчка Воведувањето на жолчка ми траеше речиси месец дена и мина без проблеми.
Mami od kadr nabavuvate ovosje i zelencuk za bebinjata? I ajde za poiskusnite prasanje, treba narednata nedela da pocneme so hrana 4m polni sme. Maticnata me sovetuva so zelencuk prvo. So sto da pocnam kompir, morkov? Procitav negde morkovot zapek stvara tocno li? I kako davate prv pat, samo nasabajle nekolku lazicki ili preku celiot den po malku? Ako e preku cel den od istata kasa li ili nova da pravam zos sepak se nekolku lazicki? Lele cela sum zbunka so hranava sega
Само еднаш дневно ќе даваш саат- два после утринското цицање ќе даваш кашички. Прво чиста намирница, сварена во вода или на пареа, секако поразредена не многу густа и тоа по неколку лажичиња (првиот ден 3-4, вториот 7-8, третиот можеш и малку повеќе) Ако не е нешто многу итно, почекај барем до пет полни па после почнувај со дохрана! Сеедно дали прво овошје или зеченчук, скоро сите бебиња имаат запек првиот месец дури цревата не се навикнат на храна. Можеш морков, па јаболка, па тиквичка, па комбинации од нив па компир, тиква, банана, круша... За секое по три дена пробување чисто или со веќе пробани намирници! Инаку купувам и од пазар и од познати луѓе што чуваат по дворовите!