Не знам за месо од срна, ама бидејќи се работи за дивеч, прилично мириса. За да се тргне тој мирис треба во маринада да стои (моја претпоставка, никогаш не сум готвела месо од дивеч), а состојките во маринадата не се баш за бебиња. Така што не би дала срнешко на бебе.
ДАли спањакот може да се комбинира со зеленчук и месо или треба да е само со зеленчук комбиниран. Денеска сакам да готвам спањак,ама не знам како е правилно.До сега го давав само во комбинација со ориз/компир и лук.
@TutiFuti ќе ни кажат убаво. Јас не сум.љубител на месо. Ама па мора и тоа да се касне. Инаку јагне, зајче, јаре, немам пробано и кога се правело. Не сум можела. За риба не ми е проблем, не знам зашто.
Не можам од причина што го гледам како жив створ и грев ме фаќа. За риба не. И сега за бебуш зајачко кога ќе нарачам, да ми биде исчистено, а сопруг ќе го делка. Значи ова од мала не сум јадела од таа причина и за велигдени, први мај, сите месо делкаа јас компири јадев
Кога се прима вакцина пробување на нови намирници НЕ. Ќе почекаш неколку дена по примањето на вакцина, па потоа со вкусови. Во Ѓорче имаш една добра во поликлиниката ама ќе прашам па ќе ти пишам порака.
Lele fala ti plis prasaj. Inace naverojatno vakcina utre amko ne ne vratat a vkysovi od nedela planiram taka da ke ima nekolku dena pominati.
Лукче додека се вари а настрана палента ќе си наоравиш, 1 супена лажица палента во 100мл зовриена вода после блендураш заедно
I mene taka.mi kazaa novi namirnici NE tie 2,3 dena a za divoto misl deka e najzdravi meso.no tesko e za jadenje ,jas ete nemozam.mnogu da go.podnesam epten majlami da go pravi a ne pa bebe da jade
И јас од мои лични побуди не би јадела ниту давала на дете дивеч. При домашни животни до дивеч ли стасавме
Пшање: глутен од кога воведовте? како воведовте? или мислење од кога да се даде и како прв пат би дале?
@joy1 fala ti,jas kasnam so niv.Ni nie ne gi jademe i zaboravam deka postojat. @slobodka moze da mi pises i mene za pedijatarot(jas i @TheSecret sme kaj ista doktorka).
Jas vo tie kupeckite zitarki so.gi.kupuvam.imaat gluten pedijatarot mi rece nisto ne e toa taka da ne obrnuvam.vnimanie gluten ili bez gluten
Од полни 7 месеци како што кажа Џинџуле. Инаку прашањето беше дали со спањакот оди и месо за бебе.Оти гледав емисија каде др.Сајковски викаше требало 5 пати во неделата да се има оброк со месо за бебе,оти му требаат протеини. Многу пати во неделата ми излегуваат комбинации без месо затоа прашав. И друго пршање може ли да се даде како само варена жолчката да ја јаде бебето,веќе е воведена и нема алергија на неа.Да не е многу тешка за желудникот ако пробам да ја дадам само така,оти комбинациите со неа не ѓи сака многу и на сила јаде.