@fairy88 со првпто спанаќот го комбинирав со јајце, со месо никогаш не сум дала спанаќ. А и никогаш не сум правела ниту за нас, не знам некако не ми оди со месо не поради некоја посебна причина. За само жолчка, не знам дали даваш лебче, пробај како намачкана на лебче, инаку се лепи на непцата па нема да ја сака. И течност нешто јогуртче или кисело млеко да помине полесно. Тоа е мое искуство.
А добив на подарпк од хип цералии со рж, јачмен, овес, пченица и ориз. Се мислам малку само да ставам во овошна каша. Може и со вода да се раствара.
Пρво им давав џиџи бебе, ама многу се благи. После тоа им давав Petit Beurre, а сега им давам Бевита (од Κам Маρκет). Не се многу благи.
Од Холе само чај и млечни житарки давам Планирам и бисквити за брзо од нив и јас, ама немам искуство. Многу ти помогнав, а?
И јас ќе давам Холе, многу ми се свиѓаат нивните производи. Давам чај и гледам кашите им се многу убави комбинации, мада не сум дала купечка зеленчукова. И житарките им се убави.
Од холе бисквитите се 119 во зегин, 150 гр. Еве состав, брашно од спелта пченица, меласа од ориз, demeter путер, банана во прав, сода бикарбона. вит б1. Овие се 8+, мислам имаше и едни 6+. Јас некогаш кога сме излезени и немам време да направи земам кашички и не се лоши.
Наскоро ке почнам на работа но сакам да продолжам со доење бар до 1 година. Дајте предлог за мени пр. За една недела, со тоа што наутро би ја доела пред работа и кога ке се вратам попладне околу 6. Поз
а при воведување на цврста храна нормално ли е детето да не кака секој ден? и дали д потребно некој пробиотик да се дава?
Majka gladno e zatoa place, jas taka mislam, ti rekol pedijatarot poveke pati na den vo smisla po nekolku lazicki pretpostavuvam a ne obroci znaci napravi zelencuk i podeli go, nedavaj so plunkata vo koja prethodno jadelo so laziceto ama istiot den nema gajle zgotvenoto probaj nekolku lazicki pomegu podoi znaci dva dena se dovolni nov produkt da pokaze reakcija iako na ovie pocetnite 5-6 osnovnite sto se mnooogu se retki reakciite a ne pa alergiite tretiot den veke mozi da mesas so veke dadeno, pocni so sto sakas ama neka kasnuva da ne e kenkavo