И јас истовремено внесов млечни и глутен. На ТВ имаше една докторка педијатар специјалист по гастроентерохепатологија од детска клиника, рече дека се препорачува и порано глутенот да се внесе ама матичниот ми рече, на 8. Покасно порано не. Е сега кажете ми дали грешам некаде со мениво - секој втор ден има месо, телешко или пилешко со ориз или компир и плус кромид, лук, морковче. (лук скоро секогаш ставам ори знам дека штити од вируси). Два пати неделно кога нема месо давам осмина јајце, сега ќе почнам четвртина. Во немесни денови давам кисело млеко со палента. Секој ден еден оброк е со глутен. или скоро секој ден. И плус кажете ми што ново се вовдува на 9+ и што се последиците поради тоа што многу малку јаде Се мрази, ама бутам по 50 грама едвај од кашичка. На доење е. А да, и колку вода треба да пие на ден.
Не грешиш никаде според мене. Едноставно такво си е детето, не јаде. Се додека е ок со тежината, не слабее, весело е и здраво, според мене е ок. Мислам дека ќе се разјаде кога ќе престане да цица. Млекото се прилагодува според потребите на детето, па мислам дека ја заситува, без оглед на тоа што не ја доиш толку често како порано. Нема правила за тоа колку вода треба да испие, колку сака нека пие (ако ја сака). Решила твојава мома манекенка да биде
Kako da dadam voda mami sise neke so lazice ja pluka. Inaxe davam prevriena od cesma so delimano filterot, kakva davate moze ne ja saka deka prevriena li? Nie na meni denes kompirce pak e sea kolju da dadam isto ko vcera ili poveke a utre kolku saka li? Vo nededa da pocnam so morkov ili treba da se napravi pauza ponegju voveduvanjeto eden priizvod i drug?
Eпа викавме дебела дебела, еве ја сеа не јаде Имаче од цицање на 7м 9300 стана. 2 подоја и скратив за да јаде и пак не сака. За тежина во понеделник ќе мериме пак, а иначе весела не ја запира нипто. СКока вреска, прави браво со рачиња, кажа прво зборче... спие и се смее Ама јас се нервирам со јадењево. Вода Јана купувам и си ја пие. Не вријам. Давам со чаша, не сака цуцла. Си пие како дете големо. Пауза не се прави со вовоедувањето.
Кој е тој филтер на Делимано? Да не мислиш на проточните бољерчиња, тие не се филтри, не ја филтрираат водата. Освен ако е некој нов производ кој го нема кај нас, не сум видела бар. Јас давам Изворска, од чешма нашата има толку каменец што мислам дека песоков во бубрезите ми е само од тоа.
Ne e boljerceto. Filterot za pricistuvanje na vodata e go imam nekolku godini veke. Ajde ako najdam link ke ti pustam.
http://www.delimano.com.mk/cartrige-premium-filtri eve ova e samo filterot koj se menuva na sekoi 4-5 meseci, go imam celiot sistem za filtriranje voda ama ko sto gledam veke ne e vo prodazba jas pred nekolku godini go kupiv sega samo filtrite za menuvanje gi ima. Toj na tretata slika e.
Па тоа и се цереалии, но посебно пакувани само овесни. Некој поназад кажа за пченицата дека била тврда и не се блендирала добро. Пробајте исто со снегулки од пченица или било која житарица, само имајте во предвид дека им треба подолго време да се киснат за разлика од овесните.
Може. Откако ќе воведеш неколку различни овошки или зеленчуци, можеш да почнеш со житарици. 6+ се палента, ориз, просо, амарант и киноа. Изборот е твој.
И јас се мислам филтер нешто да земам, имало во Нептун 400 ден, месечно по еднаш се менува. На што се става, на чешмата ли? Дај просветлете ме, зш секој 2 дена влечам од по 6кг вода по скали. Уште бардиња ми фалат Јас Јана или Ладна давам. Не вријам, кој ќе чека да се излади. Ангел, педијатарот на една другарка и рекол да избегава Изворска, бидејќи има најголемо количество на натриум. Пишува и на самото шише. Не е баш за бебиња, не знам само ти пренесувам што мене ми кажаа. Така да можеш Ладна, секаде ги има. Ај отидов да ја исушам перикава!
Мм правеше истражување за сите води на нашиот пазар и Изворска има најмалку натриум, па Ладна, а Јана најмногу. Работеа заедно ао технолог и хемичар, не од нашава држава, рекле дека имаме крш вода, а и на пазарот водата не е баш најсјајна. Најубава е Росата ама е и најскапа, а ние трошиме по 4 литри на ден, готвам за него со купечка вода плус.
Jas zemav ednas Jana i koga ja staviv da provrie bese bela vodata cela .i toj den so taa voda praveno mlekoto cel den ne go piese.i Celo vreme Ladna zemame.
Tocno taka. I nas vo Bukures doktorkata ni rece ako kupuvame voda da zemame so nisko kolicestvo na natrium, i spomna da izbegavame Izvorska. Pa da, samata voda pisuva prirodna natriumova izvorska voda. Jas davam Jana baby, i gotvam so nea. Ako ne e tocno ova, togas doktorive pojma nemaat!!! Treba sam covek da istrazuva za se Filtrite se stavaat na samata cesma, i samiot filter ja procisistuva. I jas go zemam ednas na 4 5 nedeli od Ramstor ama ima vo pogolemive marketi. Nie denes na meni misirkino so zelencuk za bebus. Gledam 3 pati neselno da e meso, ne poveke.
Mami a vodata vo koja se varel zelencukot stavate vo blender da bide potecna kasata ili posebna zovriena? Jas vo edno tendzere varam zelencuk vo drugo voda pa od taa stavam kolju treba ili dupla rabkta pravam Inace jabolkoto kako go pravite go pecete ili go varite? Koga bi bilo svareno, nikogas ne sum varela jabolko. Za bananata znam deka ne se vari ama so sto ja blendirate so voda li epten gusto nekako ke bide taka samo. Inace imam golemo gotvac na parea na tri sprata ama sega za edno kompirce na pocetokov ne mi se pravi u nego. I da tikvata i tikvicata kako gi pravite? Milion prasanja dur ne se uhodam sea so ova kasive, ama sakam domasni da davam bar pozdravo e bez konzervansi iako znaeme kako se odgleduvaat zelencukot i ovosjeto kaj nas toa e