Зошто посебно да вриеш? Само од блитвата и спанаќот се трга водата, се друго може. Иначе јаболчето е готово кога малце ќе омекне, не мора да се распаѓа. Бананата со блендирање се разводнува, не се сеќирај. Тиквата печена ја сака најмногу а тиквицата ја варам.
Само што ја проверив дома изворската, никаде не пишува натриумова, а споредив со Горска има 4 пати помалце натриум од Горска. Иначе ме интересира новата вода Маја дали е излезена во продажба и дали е добра, би требало да е баш добра.
Во врска со водите Ладна има 2.07 натриум а Планинска роса 1.7. Ние користиме планинска. Изворска има околу 4 натриум, знам зашто мм таа ја пие, и еднаш кога снемав вода за бебуш мислев од неа да ставам за млеко па баш забележав. Немам шише моментално ама сигурна сум дека беше околу 4 горе доле.
A hipp vodata ok li e?ednas dadov od nea neznam dali bese slucajnost ili ne ama toj den bajagi mi povrakase
za 6+ ima na lobello biskviti so vkus na banana i poubavi se,povkusni .i dadov na malata od niv so ad mlekce i si izede se
Купив бисквити на Холе... и вика, може да содрѓат траги од јаткасти плодови, јајца сусам и соја!? ВТФ?! а 8+ вика. Не фала, мајка ке јаде. Малата сега почна со жолчка, а тука може и белка да има. Јана има 1.6 Натриум. Ама натриум има и на други места.... Содржина на мг натриум во 100 г од одредени прехранбени продукти. Овесни снегулки 60 мг Пченкарни снегулки 660 мг Бел ориз 2 мг Кисела зелка 800 мг Боранија 400 мг Цвекло 260 мг Корен од целер 125 мг Лист од целер 100 мг Спанаќ 85 мг Шампињони 70 мг Компири 30 мг Грашок 20 мг Домати 20 мг Суво грозје 100 мг Банани 54 мг Шипинки 30 мг Урми 20 мг Црна рибизла 15 мг Јаболко 8 мг Круша 3 мг Кравјо млеко 120 мг Урда 30 мг Сирење ~800 мг Јајца 100 мг Говедско 78 мг Телешко 100 мг Свинско 80 мг Риба 50-100 мг Значи, сакале или нејќеле бебињата примаат натриум. Овие 1.6 ништо не значат у водата.
@Cka ,мора така да пишува на декларација по закон.Затоа што на истат лента каде што минал овој производ можеби поминал и друг кој имал соја белка или јаткаст плод
Е да, можеби. Ама не ги плаќам за можеби да има реакција. Затоа дома ќе правам до една годинка. Ако сакаат да им купувам нека има салам производство.