Mami od ovosje so se voveduva od 8 meseci Spanak nemam dadeno a sakam da dadam utre Kolku vreme se vari? So sto go davate? Koga se pocnuva so mlecni proizvodi dali moze so jogurt? I kakov jogurt da baram Za jajcata ve citav Domasni kupuvate ili moze i od market
Спанаќ давам од 6 и пол го варам 20мин заедно со лукче после во блендер а настрана палента во100мл вода 1 супена лажица палента, па мешам се заедно на крај капка маслиново
Од колку месеци воведовте жолчка и на кој начин? Се пишуваше немаде низ темава ама неможам да најдам. Убав неделен празничен дем мамички
Вчера дадов осмина 7м и 18 дена сме Педијатарот ме советуваше за еден месец да има цела жолчка Јас 3 дена ќе давам осмина па пауза од 3-4 дена па четвртина итн Него да си ја побарам јас @joy1 да ми каже шо овошје можам да воведам
Ако немаш дадено вишна,цреша,праска за кратко и боровинки ке можеш(полни Цитруси,киви,јагода се по годинката Јас и малина и капина дадов на годинка Гројзе од полни 10
ABe mami kako blendirate mala kolicicina hrana? Eve deka nie probuvame vkusovi sega i sabajle zemav dve morkovcinja gi svariv i gi stavam vo nutribulet neke samo se vrtat od strana se pikaat pod secilata deka malo kolicestvo. Pa zemav racen blender na kraj i nekako se snajdov. So kompirot go nemav ovoj problem.
Ова одамна го има кажувано за нутри булетот дека не е погоден ако се пасира мала количина на храна Јас на филипс користев блендер со мала чашка и супер беше.
Majki koe ovosje i zelencuk smee da se dava na ppocetokot sega uste malku pocnuvame so ishrana skoro 5 m sme??po preporaka na pedijatar treba da pocneme so jabolko banana slivi kajsii itn kolku se sega tie kajsii i slivi zdravi so ogled na toa deka e zima ne veruvam deka toa ovosje e ubavo
Јаболко,слива,банана,компир,морков и ориз се меѓу првите Една намирница се дава два дена претпладне па после комбинираш Кајсија после 6ти месец се дава
@joy1 za zolcka ne bi dala me strav no da pocnam li so telesko zaradi krvta i proso velat bilo dobro no jas nemam dosega kupeno falati odnapred sto sekogas naogas vreme da odgovoris poz
Можеш просо И телешко за една недела слободно можеш,кајсии Спанакот не содржи толку мн железо ко што се мисли,во секој случај не се дава повеќе од еднаш неделно. Давај витамим ц имаш во вид на капки И пиперка обавезно со месото бидејки содржи она најмногу Ц витамин(повеќе и од лимонот). Инаку секој хемоглобин над 100 не е загрижувачки вашиот е 108.Расте се развива,ги троши резервите на железо кои биле складнирани и во овој период доага до пад скоро кај секое дете
Piperka moze na 7+ ? Kako da ja spremam? @ZRNO za del od namirnicite mislev za nekoj den koga ke napolnite 7